Muñoz: "Aquest Consell compleix i eleva l'execució pressupostària malgrat trobar-nos en plena pandèmia"

El portaveu socialista d'Hisenda a les Corts Valencianes considera que l'increment de 10 punts en l'execució de les inversions és "un exemple de bona gestió en moments difícils"

Guardar

José-Muñoz
José-Muñoz

El portaveu socialista d'Hisenda a les Corts Valencianes, José Muñoz, ha destacat avui que "una vegada més, es demostra que el Consell de Ximo Puig compleix", i ha assenyalat que el Govern valencià "ha elevat el nivell d'execució pressupostària en 2020, malgrat les dificultats administratives que ha suposat que ens trobem en plena pandèmia". Així ho ha manifestat Muñoz en referència a les xifres provisionals d'execució dels Pressupostos de la Generalitat per a 2020, que ascendeixen a l'un 94%, alguna cosa que ha considerat "un exemple clar de bona gestió en moments difícils".

"Els comptes de la Generalitat de 2020 van ser històriques i van augmentar en total en 4.500 milions, i l'esforç de tota l'administració ha permés que s'incremente tant l'execució global del pressupost com l'execució del conjunt de les inversions", ha destacat Muñoz, que ha xifrat en 10 punts aquest increment, passant del 53% al 63% i al 65% en el cas de les inversions reals, encara que ha explicat que es tracta de dades provisionals que encara es veuran modificats fins a la liquidació definitiva. Per això, el també secretari d'Organització del PSPV-PSOE ha considerat "motiu d'orgull" que els valencians i les valencianes "compten amb una administració potent, que ha funcionat fins i tot en un any de pandèmia, en el qual tots els tràmits van estar paralitzats durant tres mesos per l'Estat d'Alarma". "Enfront dels quals demanen aprimar l'administració, aquestes xifres són la mostra que un sector públic potent és la millor garantia per a no deixar a ningú enrere i abordar la recuperació després de la pandèmia".

En aquest sentit, el portaveu socialista d'Hisenda a les Corts ha manifestat que les xifres d'execució demostren que el Govern valencià "té clares les seues prioritats". "Enfront del model del PP, que consistia a gestionar les crisis a cop de retallada, el Consell de Ximo Puig ha augmentat durant 2020 la despesa en atenció a les emergències socials, en sanitat i en política social", ha explicat. Per a Muñoz, "ha quedat més clar que mai, fins i tot per als que pretenien imposar polítiques neoliberals i asfixiar la despesa pública, que uns serveis públics forts són la base del nostre Estat del benestar". Per això, s'ha referit a l'execució d'un 96% del pressupost executat en el capítol de personal, i ha considerat que "més despesa en personal implica més sanitaris, més professors, més personal de serveis socials, i en millors condicions laborals". "La superació de la pandèmia i la reconstrucció de la Comunitat després de la crisi passa per una administració pública potent, que puga donar una resposta justa i social a les necessitats de la ciutadania valenciana", ha afirmat el dirigent socialista, que ha conclòs que "el Govern valencià ha fet un esforç majúscul en el pitjor any possible per a continuar caminant en aquesta direcció".

Arxivat a:

Destacats