Mundina (PP): "L'EMT, 20 punts per davall de la recuperació de bitllets que registra Madrid"

L'EMT tanca 2021 amb un 40% menys de validacions que en 2019 mentre que a Madrid ja s'ha recuperat el 78% dels viatgers

Guardar

Un autobús de l'EMT durant Nadal
Un autobús de l'EMT durant Nadal

El regidor i conseller del PP en l'EMT, Carlos Mundina, ha advertit que mentre a Madrid l'EMT ha recuperat el 78% dels viatgers de l'època prepandèmia, mentre que en l'EMT en València ha tancat amb un 40% menys de les validacions registrades en 2019.

"Què l'EMT no recupere els nivells precovid és un clar símptoma de la desconfiança i descontentament dels veïns de València amb el servei de transport públic" ha afirmat Mundina, qui ha assenyalat que l'ordenació de les línies de l'EMT que van desabastir el centre, el fracàs de la C1 i la falta d'autobusos al carrer estan darrere d'aquestes dades. "Cada dia es queden 100 autobusos en cotxeres", ha afirmat.

Per això, des del PP han tornat a reclamar que es revise la reordenació de les línies de l'EMT que afecten el centre i que s'abaixen els preus dels títols per a incentivar l'ús del transport públic", ha afirmat.

Segons les últimes dades, l'EMT va tancar 2021 amb 58,3 milions de validacions, un 40% menys de les registrades en 2019, quan va arribar a aconseguir els 96,9 milions de validacions. Les validacions registrades en 2021 suposen en ingressos unes pèrdues de 4 milions d'euros, ja que s'havia pressuposat 31,5 milions en ingressos per aquest concepte i només s'ha obtingut 27,5 milions, la qual cosa suposa una desviació del 13% dels ingressos previstos.

A més, en el 2020, l'EMT va perdre el 47% de viatgers i en 2021 la caiguda de passatgers és de 40% respecte a 2019. És a dir, en l'últim any només han recuperat el 7% de validacions.

Finalment, el regidor del PP ha demanat a Grezzi que complisca amb els conductors de l'EMT, que ha denunciat que pateix impagaments des que es va privatitzar la confecció de les nòmines, un problema que no existia quan aquest servei el realitza el personal de l'EMT. "Segueix sense abonar conceptes del segon semestre als conductors que estaven de baixa mèdica. Grezzi no pot traslladar als col·lectius dels conductors la seua deficient gestió"

Arxivat a:

Destacats