Mundina (PP): "La gestió de Grezzi en l'EMT continua sent caòtica"

La inspecció de Treball imposa noves sancions a l'EMT i el Govern de Ribó haurà de pagar més de 20.000 euros a l'EMT

Guardar

El regidor del Grup Popular a l'Ajuntament de València Carlos Mundina
El regidor del Grup Popular a l'Ajuntament de València Carlos Mundina

El regidor del PP Carlos Mundina, ha tornat a reclamar que s'aparte al regidor Grezzi de l'EMT perquè la seua gestió continua fent aigües. Després de la multa de 10,6 milions de l'Agència Tributària ara continuen encadenant sancions de la Inspecció de Treball algunes d'ella qualificades d'"infraccions greus" per la mateixa inspecció de Treball. Mundina ha revelat que s'han imposat més sancions i haurà de pagar per això més de 20.000 euros que se sumen a la sanció de 75.000 euros que va imposar treball per la cessió de treballadors.

Entre les sancions estan els deficients banys per als conductors situats al final de cada trajecte i que Inspecció de Treball considera infracció greu, també per la realització d'hores extres per damunt del permés legalment o accidents laborals que es podien haver evitat.

Les hores extra suposa la multa més alta que ha hagut d'enfrontar l'EMT dins d'aquest període, amb una proposta de sanció que ascendeix fins als 7.500 euros. En aquest cas, la inspecció de treball va comptabilitzar més de 1.000 hores per damunt del límit que es contempla en l'Estatut dels Treballadors.

Treball assenyala una mala gestió dels serveis de banys portàtils que es posen a la disposició dels conductors a final de trajecte. Referent a això, considera com a lleu la infracció, però l'aplica en el seu grau màxim, per la qual cosa la multa ascendeix als 2.000 euros. Així amb tot, explica el document que es van realitzar una sèrie de treballs de recerca aleatoris, en els quals es van poder constatar les males condicions d'aquests serveis.

Altres multes interposades per la Inspecció de treball tenen a veure amb dos accidents laborals que potencialment es podrien haver evitat en cas que la prevenció de riscos laborals de l'empresa haguera funcionat correctament. Referent a això, imposa a l'EMT dues sancions per valor de 2.000 euros cadascuna.

Aquestes sancions se sumen a una de 75.000 euros interposada també per Treball. La multa a l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València va ser "per cessió il·legal de treballadors" entre aquesta entitat i una subcontracta de dedicada a la neteja general d'edificis i locals. La multa s'ha imposat després de comprovar que empleats de la contracta feien tasques de conductor, en dependències de l'EMT i durant el torn de nit, sense cap relació amb l'objecte de la signatura perquè la treballava.

Multa d'Hisenda

Mundina ha afirmat després de conéixer-se les noves multes de la Inspecció de treball que se sumen a la imposada per l'Agència Tributària a l'EMT per un import de 10,6 milions d'euros que "Grezzi aboca a la ruïna a l'EMT i hauria d'anar-se'n ja perquè cada dia empitjora la gestió, l'opacitat i la falta d'informació és una constant i el servei es continua deteriorant per la falta d'una bona gestió".

Mundina ha demanat al PSOE que desperte ja i no deixe un minut més a Grezzi al capdavant de l'EMT perquè no sabem que més ha de passar perquè s'adonen que el vertader problema de l'EMT té nom propi es diu Guiseppe Grezzi i la colla d'amics que ha col·locat al capdavant de la companyia.

Mundina ha recordat "l'incendi de 26 autobusos, el robatori de 4 milions d'euros, la multa d'Hisenda, les sancions de la Inspecció de Treball... Aquests són motius més que suficients perquè la companyia passe a ser dirigida per professionals i no per la colla d'amics de Grezzi".

Arxivat a:

Destacats