Mulet exigeix que veten topònims no oficials de Castelló de la Plana i València per il·legals

Guardar

carles mulet
carles mulet

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha formulat tres escrits per al seu registre un escrit dirigit a la Mesa del Senat en el qual defensa l'ús del terme País Valencià, davant la sol·licitud del PP de veto perquè s'impedisquen les tramitacions d'iniciatives parlamentàries que la incloguen per anar, en la seua opinió, en contra de l'article 1.1. de l'Estatut d'Autonomia valencià.

Per a Mulet "la denominació del nostre territori que moltes organitzacions i ciutadania utilitzem és complementària d'unes altres i no contrària, perquè ve recollida en el mateix Estatut i s'utilitzen altres denominacions per a referir-se a territoris". El senador ha recordat que vetar en aquesta cambra un ús habitual de la nominació de la comunitat autònoma seria un acte inaudit, extrem que ni tan sols va ser qüestionat durant les presidències del PP i ha reclamat a la Cambra "respecte per la seua llibertat a usar el terme País Valencià i que no es doblegue cap al xantatge impresentable dels senadors valencians del PP".

Ús de Castelló de la Plana i València

D'altra banda, el representant territorial valencià designat per les Corts ha traslladat a la Cambra un extracte dels Decrets del Consell en el qual s'aprova el canvi de denominació per la forma exclusiva en valencià de València i Castelló de la Plana. "Aquestes denominacions venen avalades tant legalment com científicament i el PP ja va veure com el seu recurs per a tractar d'evitar-les va ser rebutjat, de manera que s'exclou la denominació en castellà", remarca el senador, que ha instat al Senat a rebutjar documents i iniciatives i no admetre-les a tràmit si no es refereixen a València o Castelló de la Plana, fins que no es corregisquen.

"El PP no pot tractar de prohibir termes legals i apartar-se d'aquells que venen confirmats oficialment amb denominacions exclusives. Poden dir-nos que argumentem el mateix, però no és cert, perquè mentre l'Estatut no prohibeix unes altres, les denominacions de Castelló de la Plana i València són exclusives i oficials únicament en la seua forma valenciana", ha conclòs Mulet.

Destacats