Morera: "M'agradaria tindre un paper executiu, em veig capacitat per a assumir nous reptes"

Guardar

morera_prensa
morera_prensa

El president de Les Corts, Enric Morera, ha assegurat aquest dimarts, després d'anunciar que concorrerà a les primàries de Compromís per a formar part de la llista autonòmica --sense disputar el lideratge a Mónica Oltra--, que li agradaria "tindre un paper més executiu" i es veu "capacitat per a assumir nous reptes, ja dirà la situació quins són".

Així ho ha assegurat en declaracions als mitjans, als qui ha explicat que creu que s'ha fet "un bon treball" a Les Corts durant la seua Presidència, però es veu ja "amb ganes" de posar "les mans en el fang per a millorar l'acció de govern en un pròxim Consell i impulsar des d'eixa acció el valencianisme". "Em veig amb responsabilitats executives, de decisió, no tant de moderar en una cambra de representació", ha assenyalat.

Preguntat sobre si posa la mirada a ser conseller i en quina àrea podria sentir-se més còmode, ha indicat que serà "el temps i el moment el que decidirà", incidint que ell posa a disposició la seua "experiència i bagatge" per a noves responsabilitats executives.

"Primer els meus companys m'han d'aprovar i acceptar per a estar present a Les Corts; segon, hem de convéncer per a sumar energies perquè hi haja un canvi major i, a partir d'ací, en la responsabilitat que ens toque estarem donant-ho tot per a sumar esforços, per a millorar com a poble i com a país", ha apuntat.

Morera ha recordat que compta amb una "dilatada" experiència quant al coneixement de les institucions europees, una "pràctica empresarial àmplia" i el pas per un despatx d'advocats: "Tinc una experiència laboral, de tocar la realitat, que no abunda per desgràcia això en altres dirigents d'altres partits, vull aportar eixa experiència com a servici, com a dedicació, la pose a la disposició d'eixe escenari d'aprofundir el canvi, d'ampliar la majoria de valencià que no volen tornar al passat, sinó que miren al futur amb confiança i optimisme".

DECISIÓ "MEDITADA"

Preguntat per què ha comunicat ara aquest anunci, ha indicat que es tracta d'una decisió "meditada" i que respon la seua intenció d'intentar que "el canvi s'enfortisca, avance i prospere per a impulsar des de l'acció de govern o des de la responsabilitat que toque en un pròxim futur el valencianisme polític".

"El valencianisme és un element transversal que uneix els valencians i és un antídot al pensament únic, l'uniformisme i aquells que volen retallades en l'autogovern, em veig capacitat, amb ganes i amb decisió de contribuir", ha reiterat.

Així, en un primer moment vol "donar la cara electoralment" en nom de Compromís per a després "construir i cooperar" amb els qui volen "avançar en l'autogovern i en la igualtat".

Tot açò, ha incidit, sense posar en qüestió el lideratge de Mónica Oltra, ja que cadascun té "una responsabilitat i un paper". "S'ha d'aprovar primer el reglament de primàries, on Oltra jugarà a ser la cap de llista de Compromís i jo jugaré un paper significatiu en la llista, podrà ser el número dos, el que em toque per a contribuir a continuar impulsant un canvi positiu per a solucionar la vida de molts valencians".

Respecte a les perspectives electorals, ha afirmat que són positives si les eleccions "es dirimeixen en clau valenciana" i es planteja si s'ha millorat la vida dels valencians o es pot "reconéixer la Generalitat amb orgull i decència".

"Si eixa és la clau, crec que que les forces que impulsem el Botànic millorarem i especialment Compromís. No hem de tindre por a les eleccions si tothom assumeix la seua responsabilitat i tots entenem que les eleccions són un dia molt important per a la participació i per a confrontar models", ha dit.

Destacats