Morera: “La crisi de la citricultura s’ha de tractar com un problema d’estat”

Guardar

morera_citricultura
morera_citricultura

El President de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha rebut hui al Palau dels Borja a la junta executiva de la Unió de Llauradors i Ramaders, encapçalada pel seu nou president, Carles Peris, per a parlar de l’actualitat del camp valencià i, en especial, de la greu crisi de la taronja arran de les importacions de cítrics a la Unió Europea procedents de Sudàfrica.

Segons ha declarat el President Morera, “el camp valencià en general i el sector citrícola en particular necessiten mesures urgents i directes com una ajuda excepcional per als productors i accions estratègiques, com la clàusula de salvaguarda amb Sud-Àfrica, un control fitosanitari fronterer i ajudes als productors que ho han perdut tot. Sens dubte, és un tema que ens preocupa molt i ha de ser qüestió d’Estat”.

Estes declaracions del President de les Corts s’han produït en la reunió mantinguda amb la junta executiva de la Unió de Llauradors, celebrada este migdia a la Sala dels Pinazo del Palau dels Borja, seu del parlament valencià. En la trobada, els nous integrants de l’executiva de la Unió s’han presentat i han expressat els principals problemes que tenen en la ramaderia, a l’arròs, a la viticultura, al caqui i a la producció de fruita dolça i d’altres temes vitals per a l’agricultura, com ara el despoblament rural o l’impuls de l’agricultura ecològica, tot enfocat per a dignificar la professió al camp i garantir les rendes dels productors.

El President Morera ha destacat el treball i la tasca de la Unió i reconeix que és molt important “que existisca una interlocució fluïda i directa amb les organitzacions agràries per a poder donar solucions i ajudar al sector escoltant-los”. De fet, l’executiva de la Unió ha lliurat un dossier amb tots els temes tractats a la reunió al President de les Corts.

Arxivat a:

Destacats