Morera en la Comissió de les Corts sobre finançament del seu partit: "El Bloc no està en res, no hi ha causa oberta"

José Císcar assegura que "si no és per la prescripció, en un 95% de probabilitats açò acaba amb algú en la banqueta"

Guardar

morera_comision_financiacion_bloc
morera_comision_financiacion_bloc

El president de les Corts i exsecretari general del Bloc, Enric Morera, ha insistit aquest dilluns durant la comissió en la càmera que investiga el finançament electoral d'aquesta formació i del PSPV durant 2007 i 2008 en què el seu partit "no està en res", "no hi ha causa oberta", ni se'ls ha demanat gens per part del jutjat.

En aquest sentit, s'ha referit a l'acte d'inhibició de Jutjat número 21 de València, que va ser el que va iniciar una recerca per aquests fets que va traslladar a òrgans judicials de Madrid, Benidorm i Gandia, i que va concloure, segons ha dit, "que ni PSPV ni Bloc està en cap causa de finançament il·legal". Així, ha indicat que no hi ha "ningú investigat" i ha agregat: "L'honor de les persones està per sobre de tot i alguns, a conseqüència de la sentència del cas Gürtel, han intentat escampar-ho".

Així s'ha pronunciat en la primera jornada de compareixences de la comissió, en la qual s'ha acordat ampliar-les i citar a l'exalcalde d'Elx i director general de Sepes, Alejandro Soler; els exedils d'aquesta localitat Federico Buyolo (director de l'Oficina de l'Alt Comissionat per a l'Agenda 2030) i Ángeles Candela; dos treballadors municipals i exempleats de Crespo Gomar, l'agència de comunicació que facturava serveis per als socialistes valencians. Abans de Morera, ha comparegut el diputat del PPCV que va presentar la denúncia davant la Policia, José Císcar.

Morera ha remarcat que el Bloc "no ha gastat més diners en la campanya electoral que el que reflecteixen en les seues comptabilitats públiques i que es presenten en el Tribunal de Comptes", una informació que ha insistit que és pública. Ha subratllat que hi ha "zero" persones "involucrades en delictes de corrupció" o investigades en el si del seu partit.

A més, ha denunciat la seua "indefensió" perquè el diputat 'popular' José Císcar, va lliurar "les fotocòpies a la Policia i no a un jutjat", pel no es pot personar i no ha tingut accés a la documentació i als informes policials. Així mateix, ha insistit que "el rellevant judicialment" és l'acte.

Per la seua banda, Císcar ha assegurat que "si no és per la prescripció, en un 95 per cent de probabilitats açò acaba amb algú en la banqueta". El parlamentari 'popular' s'ha referit a un primer informe policial i a una anàlisi que compara les dades de les fotocòpies amb la informació de l'Agència Tributària sobre les mercantils, en el qual es detecten "coincidències" entre els càrrecs a mercantils i a les formacions.

"El que en un primer moment sembla versemblant, després amb el primer informe sembla probable i, quan es creuen les dades amb l'Agència Tributària, em sembla veraç. La meua opinió és que la veracitat d'aqueixos documents és altíssima", ha remarcat. A més, ha revelat que li'ls /els hi van remetre dos periodistes, que els van rebre al seu torn de forma anònima.

Arxivat a:

Destacats