Morera demana una reunió entre PSPV i Compromís per a "pactar les diferències" abans del Debat de Política General

Guardar

puig_morera_ep
puig_morera_ep

El president de les Corts i del Bloc --formació integrada en Compromís--, Enric Morera, ha sol·licitat una reunió entre els partits del Botànic (PSPV i Compromís) per a "pactar fins i tot les diferències" abans del Debat de Política General del pròxim 11 de setembre. "Són forces polítiques diferents, i per açò és necessari pactar un full de ruta", ha asseverat.

Morera, en declaracions als mitjans aquest divendres, ha explicat que "com a president del Bloc" ha realitzat "gestions per a reclamar aqueixa necessària reunió per a pactar fins i tot les diferències" entre PSPV i Compromís.

La petició sorgeix arran de les discrepàncies entre dirigents de tots dos partits pel vot positiu de la Generalitat a l'objectiu de dèficit, en el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) del passat dimecres. Des de la Conselleria d'Hisenda que dirigeix Vicent Soler (PSPV) asseguren que van informar la coalició de les negociacions, mentre que en Compromís admeten malestar per haver pactat prèviament l'abstenció.

Morera ha defensat que "quan hi ha diferències les coses s'han de parlar, i s'han de parlar en el marc de la taula que agrupa a les forces polítiques del Botànic", amb l'objectiu de "continuar progressant, continuar cooperant i continuar dotant de contingut i solucions les polítiques que tanta estabilitat i rigor ens han donat en els últims tres anys".

A dues setmanes del Debat de Política General, el president del parlament valencià ha cridat a "fixar aqueix full de ruta amb tots aquells que volem seguir donant estabilitat i rigor a les polítiques del Botànic".

PUIG I OLTRA NO COINCIDIRAN A MORELLA

Sobre aquesta qüestió, la vicepresidenta del Consell i coportaveu de Compromís, Mónica Oltra, ha afirmat aquest matí que no havia parlat amb el 'president', el socialista Ximo Puig, del vot en el CPFF, i que tenia previst fer-ho "amb tota seguretat" en la jornada del Sexenni de Morella (Castelló) d'aquest diumenge, al que ha sigut convidada per l'alcalde.

No obstant això, fonts de Presidència expliquen sobre aquest tema que Puig no estarà en la seua localitat el diumenge perquè havia fixat per endavant les seues vacances per a aqueixa data.

Arxivat a:

Destacats