Morant respecta la decisió que prenga Puig sobre el futur d'Oltra

Guardar

La Ministra Diana Morant a l'arribada a la Moncloa.
La Ministra Diana Morant a l'arribada a la Moncloa.

La ministra de Ciència, Diana Morant, ha traslladat aquest divendres que respecta la decisió que prenga el president de la Comunitat Valenciana, Ximo Puig, sobre si la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, deu o no dimitir després d'haver sigut imputada per presumpte encobriment d'abusos sexuals del seu exmarit a una menor tutelada.

Així s'ha expressat la ministra valenciana en una entrevista en Telecinco, recollida per Europa Press, en ser preguntada sobre si Oltra ha de dimitir després que aquest dijous la Sala civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) haja decidit la seua imputació.

"Bé, jo el que diria és respecte absolut als processos judicials i també respecte absolut a les decisions que prenguen els diferents executius, en aquest cas el del president Ximo Puig", ha sostingut.

En concret, en aquest procediment s'investiga el presumpte encobriment dels abusos sexuals que va patir en un centre una menor tutelada, de 14 anys, a les mans de l'exmarit d'Oltra entre els anys 2016 i 2017.

L'educador va ser condemnat a cinc anys de presó en una resolució ratificada pel TSJCV. Després de la condemna, la menor va denunciar la situació en la qual s'havia trobat durant la tramitació de la causa i des del jutjat es va obrir una nova investigació judicial contra sis funcionaris, la directora i una psicòloga del centre d'acolliment de menors on van ocórrer els fets.

La Sala, després d'estudiar el cas, s'ha declarat competent per a instruir-lo en apreciar "una sèrie d'indicis plurals" que "fan sospitar la possible existència d'un concert" entre l'aforada i diversos funcionaris per a "protegir la seua llavors parella o bé protegir la carrera política de l'aforada", segons consta en l'acte notificat a les parts.

Destacats