Morant destaca que aquest 9 d'Octubre és el de la "recuperació i esperança" després de la pandèmia

Guardar

La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant
La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant

La ministra de Ciència i Innovació, la valenciana Diana Morant, ha assegurat que aquest 9 d'Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, és una celebració plena de "recuperació i esperança" després de la pandèmia.

"Estem superant una de les majors crisis com a poble, units, amb molt sacrifici, i cal recordar a tota la gent que no ens pot acompanyar; lamentablement la pandèmia ens ha costat moltes vides", ha expressat la titular de Ciència, que aquest dissabte assisteix a València a l'Acte Institucional pel 9 d'Octubre.

Morant s'ha mostrat agraïda de poder estar present en aquesta jornada al costat del Govern valencià en un dia que "tots els valencians celebrarem".

La ministra ha ressaltat la importància del sistema de vacunació per a frenar la covid-19. "Col·lectivament hem fet front a una gran crisi, ho hem fet com som els valencians, amb unió, alçant-nos sempre davant les adversitats", ha subratllat.

Ha qualificat de "vital" el treball realitzat en tres àmbits diferents. El primer és el sistema sanitari, perquè ha demostrat que la salut pública és "el gran matalàs, el gran múscul" que té Espanya. Igualment, ha ressaltat la labor dels científics, doncs "la ciència ens ha salvat la vida" gràcies a la vacuna que ha sigut "el gran remei", però també per totes les respostes que ha donat a les preguntes de la ciutadania al llarg del procés.

Finalment, Morant ha remarcat el paper de la població en aquesta situació de crisi, ja que els ciutadans s'han convertit en "militants de la ciència". A més, ha posat l'accent que, si Espanya és el país amb la taxa de vacunació més alta del món, és a causa de la bona programació en el sistema de vacunació, però "sobretot gràcies als ciutadans".

Destacats