Morant anuncia que Bielsa serà el vicesecretari general del PSPV i Soler assumirà la presidència

La candidata a la secretaria general del PSPV ha destacat que formen un equip "unit" i ha batejat el pacte com 'Acord de Torrent'

Guardar

Diana Morant, Carlos Fernández Bielsa, Alejandro Soler i Jesús Ros, durant l''Acord de Torrent'
Diana Morant, Carlos Fernández Bielsa, Alejandro Soler i Jesús Ros, durant l''Acord de Torrent'

La candidata a secretària general del PSPV i ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, ha anunciat que Carlos Fernández Bielsa serà el vicesecretari general del PSPV i Alejandro Soler assumirà la presidència. Un pacte que s'ha forjat com 'Acord de Torrent' i que tindrà com a objectiu "fer polítiques progressistes per a les persones" i "tirar a la dreta i l'extrema dreta" de les institucions.

Així ho ha assenyalat l'única candidata a succeir a Ximo Puig acompanyada pel mateix Bielsa i Soler, que com ja s'havia anunciat, conformaran una candidatura integrada. Unes declaracions que han realitzat després d'un esmorzar amb la militància del PSOE amb motiu de la celebració de la Fira de Sant Blai de Torrent, "un bastió del socialisme gràcies a les polítiques progressistes que ha impulsat Jesús Ros com a alcalde", segons ha valorat Morant.

Precisament estes polítiques són les que pretén tornar a afermar el partit socialista per a recuperar el poder d'ajuntaments, Diputació i Generalitat Valenciana. "L''Acord de Torrent' naix amb el convenciment que els tres units, al costat de tota la militància, serem més forts. Els escoltarem per a saber què necessiten de nosaltres i presentar-nos al Congrés Extraordinari de Benicàssim, que se celebrarà del 22 al 24 de març", ha assenyalat la ministra.

"L'esperança de la dreta i l'extrema dreta era que ens dividírem, però no és així. Els tirarem com un partit fort i unit, que ho tinguen clar i es preparen", ha subratllat Morant.

Diana Morant, Carlos F. Bielsa i Alejandro Soler, juntament amb socialistes, en la Fira de Sant Blai de Torrent
Diana Morant, Carlos F. Bielsa i Alejandro Soler, juntament amb socialistes, en la Fira de Sant Blai de Torrent

"Ocupen el paper que han volgut"

En finalitzar la trobada amb la militància socialista torrentina, la candidata ha concretat el paper que assumiran Alejandro Soler, actual líder socialista de la província d'Alacant; i Carlos Fernández Bielsa, secretari general de la província de València i alcalde de Mislata, els qui en un principi van anunciar la seua voluntat de presentar candidatura a la secretaria general del PSPV. "Ocupen el paper que han volgut", ha declarat Morant.

Bielsa, qui serà el vicesecretari general (únic) del partit, ha destacat que "farem equip per a tornar a fer polítiques progressistes, polítiques per a les persones en la Comunitat Valenciana que acaben amb el govern de Mazón, el més sectari de la història".

Per part seua, Soler, futur president de la formació, ha explicat que està "absolutament satisfet" per l'acord perquè "són moltes les veus de la militància que ens havien demanat arribar a un acord i este serà el millor projecte".

Destacats