Mor l'escriptora Isabel-Clara Simó als 76 anys

”Perviurà sempre als seus llibres i el que ens ha aportat com a societat”, ha apuntat Fran Ferri

Guardar

Isabel Clara Simó
Isabel Clara Simó

L'escriptora valenciana Isabel-Clara Simó, Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, ha mort als 76 anys. Natural d'Alcoi, nascuda el 4 d'abril de 1943, era i serà reconeguda principalment com una de les autores modernes més importants de literatura catalana. "Referent de l'escriptura, del feminisme i de l'emancipació de les dones. Sobretot, de la literatura valenciana i catalana", ha assenyalat el Síndic de Compromís, Fran Ferri, en conéixer la notícia.

L'autora es va llicenciar en Filosofia per la Universitat de València, encara que prompte es va traslladar a Catalunya. Després de dècades dedicades a l'escriptura i amb una cinquantena de títols, Simó havia sigut distingida amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, a part de ser membre de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC) i guanyadora del 49 Premi d'Honor de les Lletres Catalanes.

La seua trajectòria professional recorre diversos àmbits; era filòsofa, escriptora, periodista i professora, tot això amb les seues corresponents carreres acadèmiques, a més de política.

En 2009 va veure reconeguda la seua llarga trajectòria com a escriptora, amb el Premi Trajectòria en la Setmana del Llibre en Català. També va ser, en 2013, reconeguda per l'Ajuntament d'Alcoi: va rebre la medalla d'or de la ciutat i va ser nomenada "filla predilecta".

Destacats