Montoro rebrà a alcaldes i Generalitat demà, últim dia d'esmenes als PGE

Tras el plantón, Hacienda citó a la delegación valenciana mañana, sin margen para influir en los Presupuestos Generales del Estado

Guardar

alcaldes madrid
alcaldes madrid

L'àrea metropolitana de València i les autoritats valencianes estan molt enutjades amb el Govern d'Espanya, i en concret amb el Ministeri d'Hisenda que dirigeix Cristóbal Montoro. Després de constatar que els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) no incloïen una partida per al transport metropolità de la capital del Túria però sí per a altres capitals com Madrid o Barcelona, un gran nombre d'alcaldes i alcaldesses de la zona es van traslladar fins a Madrid juntament amb representants de l'Autoritat del Transport Metropolità (AMTV) i de la Conselleria d'Obres Públiques amb l'objectiu de portar les seues queixes fins al ministre Montoro.

No obstant, aquest els va respondre amb una portada i es va negar a rebre'ls. Això sí, Hisenda els va emplaçar demà, 27 d'abril, a les 11 del matí, l'últim dia de termini per a presentar esmenes als PGE. En aquesta cita, tampoc els rebrà el ministre, sinó la secretària general de Finançament Autonòmic i Local, Belén Navarro Heras.

"Quan ja pràcticament s'està fora de termini", es queixava el gerent de l'ATMV, "la qual cosa reflecteix la nul·la voluntat del Govern d'Espanya de col·laborar perquè en la tramitació parlamentària es revertisca aquest greuge comparatiu que pateix l'àrea metropolitana de València", va sentenciar.

Cal assenyalar que Madrid rebrà per al seu transport metropolità 127 milions enguany, Barcelona 109 milions i Canàries altres 48 milions. Per això, la delegació valenciana que acudirà demà a la reunió considera que "no està justificat que la tercera àrea metropolitana d'Espanya quede al marge del finançament estatal per a les àrees metropolitanes".

També Joan Ribó va mostrar la seua indignació perquè la zona metropolitana, amb 2 milllones d'habitants, no rep cap ajuda, i va recordar que la Comunitat Valenciana, "sempre està a la cua en els PGE". En aqueix sentit, va agregar: "Estem farts de ser els últims de la fila".

Destacats