Montero, Belarra i Garzón ressalten la "valentia" d'Illueca en habitatge i que serà "el millor president"

Illueca planteja limitar els allotjaments turístics i critica la "subordinació" de la resta de candidats davant els empresaris

Guardar

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, i la ministra de Drets Socials i Agenda 2030 i secretària general de Podemos, Ione Belarra, al costat d'Héctor Illueca, vicepresident segon de la Generalitat Valenciana
La ministra d'Igualtat, Irene Montero, i la ministra de Drets Socials i Agenda 2030 i secretària general de Podemos, Ione Belarra, al costat d'Héctor Illueca, vicepresident segon de la Generalitat Valenciana

Els ministres d'Unides Podem Irene Montero, Ione Belarra i Alberto Garzón han ressaltat les "polítiques d'habitatge d'avantguarda" i la "valentia" del candidat de la confluència a la Presidència de la Generalitat, Héctor Illueca, així com la forma en la qual l'aspirant a governar l'Ajuntament de València, Pilar Lima, ha "dilapidat totes les barreres que li ha posat la vida" i és "l'alcaldessa que necessita" la ciutat.

"Illueca serà molt millor president que vicepresident", han assegurat durant l'acte d'inici de campanya que s'ha celebrat aquest divendres a València, en el qual també han participat al costat dels candidats, Pilar Lima i Héctor Illueca, qui ha proposat limitar els allotjaments turístics en la Comunitat i ha criticat la "subordinació" de la resta de candidats davant els empresaris. També han intervingut el coordinador federal d'Aliança Verda, Juantxo L. de Uralde, i la número 2 de la llista municipal, Lara Manyes.

Montero ha remarcat que Pilar Lima és "l'alcaldessa que necessita València": una dona "sorda", "bollera", "feminista", valenta" que "no es posarà de perfil per a remunicipalitzar els serveis públics" i "garantir que ni una sola treballadora de servei a domicili estiga exposada als abusos de Florentino Pérez", així com per a "garantir els drets d'habitatge, salut i educació d'aquesta ciutat meravellosa".

Sobre Illueca, la ministra d'Igualtat ha assegurat que serà "el pròxim president de la Generalitat" i que ha de ser-ho perquè "les mesures no sols arriben en campanya electoral sinó quan la gent les necessita".

Montero ha destacat com Illueca li ha ensenyat a "no acovardir-se davant poderosos" i "a donar les batalles pels drets". Així, ha destacat que quan el PSOE anuncia mobilitzar habitatges de la Sareb per a posar-les a la disposició del parc públic, "hi ha un autor d'eixa mesura que ja l'estava duent a terme" en la Comunitat amb un acord amb l'entitat per a recuperar 600 habitatges.

Irene Montero ha incidit en el fet que ara moltes forces polítiques defensen la necessitat d'un govern de coalició a Espanya i en la Comunitat Valenciana, però ha asseverat que "no se li oblida" que el candidat a la Presidència de la Generalitat de Compromís, Joan Baldoví, "defensava un govern de PSOE amb Ciutadans i després de PSOE en solitari".

Montero ha cridat a votar perquè hi haja gent en les institucions que tinga la valentia suficient per a transformar", i "això en la Comunitat Valenciana són Héctor Illueca i Pilar Lima".

Per part seua, Ione Belarra ha destacat que Pilar Lima va ser la primera senadora sorda, la primera portaveu parlamentària sorda i "serà la primera alcaldessa sorda". Així, l'ha descrita com "una dona que ha dilapidat totes les barreres que li ha posat la vida".

Així mateix, ha indicat que, enfront del passat en el qual "es coneixia aquesta terra pels casos de corrupció del PP", "ara per fi es coneix aquesta terra perquè Illueca ha posat les polítiques d'habitatges a l'avantguarda d'aquest país". Illueca, ha assegurat, "serà millor president que vicepresident".

"Per fi es parla d'habitatge en aquest país. Ens hem sentit molt soles en aquesta legislatura" i "és important que li expliquem a la gent per quin solo Héctor i Pilar són les persones que defensaran les polítiques d'habitatge que de veritat necessita la gent", ja que "aquest espai polític no li deu ni un sol euro" als bancs, "perquè a Héctor no li pot cridar CaixaBank ni Banc Santander".

A més, ha ressaltat que "cap altra força política en les eleccions de la Comunitat pot aguantar la pressió mediàtica" com Unides Podem -EUPV i que la formació "ha convertit en realitat les coses que deien que eren impossibles".

Per part seua, Alberto Garzón ha subratllat que Illueca és "el millor candidat i serà el millor president". En la seua intervenció, ha posat l'accent en la "crisi climàtica" i "ecosocial", que "no pateix igual una persona de classe acomodada" que una altra "amb pocs recursos". Per això, ha subratllat la necessitat d'implementar "polítiques valentes" en els municipis i institucions que "construïsquen ciutats i un urbanisme per al benefici de les classes treballadores".

El candidat a la Presidència de la Generalitat i actual vicepresident segon i conseller d'Habitatge, Héctor Illueca, ha exposat que entre 2015 i 2019 "la majoria parlamentària que sustenta el govern d'Espanya ja existia" però el govern de coalició no va poder constituir-se "perquè va començar a operar al país una trama de periodistes corruptes, policies mercenaris i de polítics sense escrúpols que van conspirar per a estigmatitzar a una força política, per a criminalitzar als seus dirigents i per a sembrar l'odi en la gent".

Ha denunciat que "aqueixa trama continua operant i que hi ha alguns mitjans de comunicació que estan intervenint en la campanya electoral, també la valenciana", perquè "la batalla es lliura ací, en la consciència de la gent senzilla", perquè es "rendisquen". "El problema no som nosaltres", "la qual cosa volen és matar la rebel·lia", ha advertit.

Al seu judici, "hi ha una part substancial de la classe política valenciana que està subordinada a les grans empreses", una situació que ha emergit "a propòsit de la polèmica de Juan Roig i Mercadona. Així, ha asseverat "ha emergit la València profunda", "de Blasco Ibáñez" i "la por al cacic", "la subordinació de la classe política".

En eixe sentit, ha criticat que l'actual president de la Generalitat i candidat socialista, Ximo Puig, decretara el Dia de l'Empresa "no vaja a ser que s'enfade Juan Roig, una cosa increïble, un autèntic desgreuge al més pur estil franquista". Ha retret que el candidat del Partit Popular, Carlos Mazón, parle dels empresaris com a "herois de l'economia als quals els devem la vida" i que el candidat de Compromís, Joan Baldoví, demane que "deixen d'insultar a Juan Roig". Enfront d'això, ha reivindicat el seu "pla de govern per a transformar la Comunitat i Espanya".

"La gent sap perfectament que no li deu la vida a Juan Roig, a Vicente Boluda o a la CEOE", ha remarcat, abans de reiterar que Unides Podem - EUPV proposarà, si entra a un nou Consell, la creació d'empreses públiques en sectors estratègics com els supermercats i energia. Ha assenyalat que també posarà sobre la pixa el 29 de maig "la necessitat de regular el mercat de l'habitatge", "limitar els preus dels lloguers" i ha assegurat que aplicarà "la Llei d'Habitatge fins a les últimes conseqüències".

Illueca ha anunciat que plantejarà la limitació d'allotjaments turístics al 2% del conjunt de la població en zones tensionades, perquè sense això "no és possible ja parlar del dret a l'habitatge" a l'ésser "un factor fonamental de l'encariment dels preus".

Per part seua, Pilar Lima ha criticat, a l'inici de la seua intervenció, que el consistori "ha negat dues places" a la confluència, "dues places" per a celebrar l'acte i ha denunciat que "una hora abans" de l'acte l'Ajuntament ha comunicat que "no es podia realitzar".

Lima ha assenyalat que als veïns els agrada compartir la ciutat amb els turistes "però no a costa d'encarir habitatges" ni de "tancar comerços tradicionals". Ha criticat que "no s'han fet polítiques d'habitatges en aquests últims quatre anys" a la ciutat i "no s'ha afrontat la turisticació". Per això, ha assegurat que Unides Podem- EUPV "són la força decisiva" i que si hagueren estat en el consistori "això no haguera passat".

Arxivat a:

Destacats