Mònica Álvaro: "Sánchez ha de ser un aliat en polítiques socials que sume, no que frene"

El Govern central veu conflicte de competències en tres articles i convoca una comissió bilateral

Guardar

monica_alvaro
monica_alvaro

El govern del PSOE presidit per Pedro Sánchez té dubtes sobre una altra llei valenciana. Si fa unes setmanes es qüestionaven des de Madrid dos articles de la Llei LGTBI, ara el Govern posa en dubte les competències de diversos articles de la Llei d'Infància.

Des del Govern central s'ha posat l'accent en els articles de la llei referits a la possibilitat del Consell de personar-se en procediments penals contra menors, la prohibició de cert tipus de publicitat en horari infantil i les ajudes a l'acolliment familiar. Per a abordar-ho, s'ha convocat una comissió bilateral amb la Conselleria d'Igualtat, de la qual la també vicepresidenta Mònica Oltra és titular.

Per a la portaveu adjunta de Compromís, Mònica Álvaro, aquest anunci és "decebedor": "El Govern de Pedro Sánchez posa pals a les rodes de lleis tan vitals com aquesta, ja que des de Madrid qüestionen articles fonamentals per a la protecció de la infància i l'adolescència”. L'article de personificació al qual es fa referència contempla l'acusació particular de la Generalitat en casos greus de delictes contra menors, com tracta o agressió sexual.

"Tampoc veuen clar eliminar la publicitat de tipus pornogràfic o de begudes alcohòliques, per exemple, de l'horari infantil o de les retransmissions esportives. I tampoc creuen que les ajudes a l'acolliment familiar no siguen tingudes en compte com a ingressos familiars”, ha afegit Álvaro. Els articles afectats són els números 13, 35 i 132.

Malgrat les crítiques, des de Compromís esperen "un govern amable i aliat en les polítiques de progrés", del qual esperen una bona resposta en defensar aqueixos articles perquè, asseguren, ha de marcar "diferències amb els anteriors governs del PP".

L'article 35 qüestionat per Sánchez detalla la prohibició de publicitat de tabac, armes, jocs d'atzar -apostes-, aliments, espectacles violents, maltracte animal i aliments insans. Tot això no hauria de ser publicitat en les franges o esdeveniments de la qual els menors siguen usuaris.

Per a la portaveu, això és una mostra més que Compromís ha de ser "fonamental" en un futur govern progressista, "tindre una veu forta" que pose "en el centre a les persones". Se suma, com el candidat al Congrés Joan Baldoví, a la idea que Compromís aconseguisca grup propi en la Cambra Baixa.

Destacats