Mompó reivindica el tren regional València-Cuenca-Madrid

Guardar

Reunió de Vicente Mompó amb diversos alcaldes
Reunió de Vicente Mompó amb diversos alcaldes

El president de la Diputació de València, Vicent Mompó, ha reivindicat el tren regional València-Madrid-Cuenca, que està sense servici des de fa quasi dos anys i en litigi en el Tribunal Suprem. “S'està deixant a pobles sense un servici vital per a la seua comunicació i supervivència”, ha destacat Mompó, després de qualificar este tren centenari com “una ferramenta fonamental contra la despoblació”.

A més, ha subratllat el president de la Diputació, “afecta, sobretot, a persones d'edat avançada que residixen en localitats com Camporrobles o Utiel, però que continuen conservant les seues cases familiars en municipis com Mira o Narboneta”.

En este sentit, el diputat provincial i alcalde d'Utiel, Ricardo Gabaldón, ha expressat la seua “preocupació”. “Este dèficit de comunicacions, que s'allarga ja massa, està repercutint negativament en la vida de persones majors, especialment; encara que també en la resta de la població, que necessita estos servicis”, ha explicat Gabaldón, qui ha incidit en “la importància del transport en l'aposta pels pobles més xicotets”.

Mompó ha abordat esta “inconcebible situació” amb els alcaldes d'Huete, Francisco Javier Doménech, i Carboneras de Guadazaón, Carlos Arteche. Els primers edils de Cuenca han agraït al president de la Diputació que “ens haja escoltat i compartisca amb nosaltres la preocupació que tenim a la província de Cuenca per portar tant de temps sense tren”. Tant Doménech com Arteche han esgrimit que “és inconcebible el tancament d'una infraestructura sostenible, econòmica i vertebradora del territori”.

En este sentit, han argumentat, “l'única solució al problema que impedix viatjar amb tren a veïns de municipis de Cuenca, Madrid, Toledo i València és que el Govern d'España reòbriga la infraestructura i que invertisca en ella, igual que l'està fent en altres parts del país”.

Destacats