Mompó: "el Rialto i el Botànic fan la política de la crispació motivats per molestar als veïns"

Entrevistem a Vicente Mompó, president del PP de la província de València, sobre la seua gestió al capdavant del partit, reptes i objectius tocant temes de corrupció, municipalisme i valencianisme

Guardar

IMG_9909
IMG_9909

Vicente Mompó és l'actual president del Partit Popular de la província de València, càrrec al qual va accedir aquest estiu passat després de ser l'únic candidat a la presidència provincial del mateix partit. Natural de Gavarda i de la Ribera Alta, sempre va estar en contacte amb els problemes "reals" -li agrada dir a ell- de la gent, ja que des del principi, relacionat amb la gestió esportiva de Gavarda, va poder conéixer de primera mà què mancava al seu poble i en especial a la gent jove.

Després de tres anys amb una gestora al capdavant de l'organització política dels populars, Vicente Mompó va accedir a aquest càrrec que ostenta en l'àmbit provincial sent l'únic candidat a presidir i encapçalar el Partit Popular de la província de València.

Amb les piles carregades, tant com alcalde com a president del PP de la província de València, Mompó a través de l'entrevista amb València Extra difon un missatge d'unió, de treball i de suport a tots els que es preocupen per tornar la confiança a la gent tant amb el Partit Popular com amb tots els polítics en general. No obstant això, cap tema es queda sense tractar a aquesta xarrada que passa des del municipalisme, la gestió de la província fins a fer una anàlisi dels altres partits polítics valencians des de VOX fins a Podem passant per Compromís, el PSPV i Ciutadans. Tot sense deixar de banda ni la Gürtel, ni a Bárcenas ni a Rita Barberá.

Primer que tot, que va ser el que et va llançar a implicar-te a la política?

Jo soc llicenciat en Educació física i al final a mi el que se'm dona bé és la gestió. Normalment quan et claves en Educació física molta gent potser tira per la rama docent, de l'entrenament... No era l'únic evidentment, però jo era uns d'eixos menys nombrosos, a qui li interessava el tema de la gestió. Vaig començar amb temes de gestió esportiva, d'esports com futbol, quan estava al poble feia campionats, etc. En definitiva, quan eres del poble i t'agrada la gestió i comences a preocupar-te per les coses que no t'agraden del municipi, que el poble no funcionava com tu podries fer-lo funcionar i et llances a l'aventura de dir: doncs mira al final com diu aquell val la pena fer-ho que manar-ho... Primer vaig formar part d'una llista en 2007 de la qual no vaig eixir com a regidor i això que anava pel número tres, després, ja en 2011 els vaig dir al col·lectiu local que si volien comptar amb mi, m'havien de donar llibertat per fer la llista i encapçalar-la. Vaig fer la llista i dos mesos després vaig entrar en majoria absoluta a l'Ajuntament.

Per altra part, com vas prendre eixa decisió de presentar-te com a president del Partit Popular a la província de València?

Quan vaig començar amb el tema de l'alcaldia, no estava casat, no tenia xiquets. Ho vaig parlar amb tots els familiars i ningú volia. De fet, conec a pocs que t'animen a clavar-te en política però ho vaig fer i ja està. El cas provincial va ser un poc diferent, un poc amb les mateixes inquietuds, jo considerava que podia aportar una forma diferent de gestionar i que podria tindre millors resultats en l'àmbit de la província, vaig començar a treballar en congressos, gestions, parlant amb uns companys i altres, comences a parlar de coses que podries millorar en el partit i a poquet a poquet va eixint un grup en el qual tens inquietuds per millorar la vida interna del partit i al final el mateix grup volia que encapçalara jo el projecte i vaig decidir que si, que m'agradava i que podia fer-ho i ho vaig decidir encapçalar.

Tens algun model de gestió sobre el que ens pugues resumir les línies estratègiques?

'Anem treballar perquè el PP torne a ser el que va ser i siga el principal partit de la província'

Jo, ho he dit sempre. Soc una persona primària, això no sé si des del punt de vista comunicatiu és positiu i més que parlar de quins són els objectius o on podem arribar, la meua línia és com el meu eslògan "treballar, treballar i treballar" i estar a prop dels afiliats, que se senten igual que en el municipi i que ocórrega igual que a Gavarda, on m'agrada que la gent del meu poble se senta orgullosa per la persona que els representa, i en aquest cas pel que fa al partit, igual. El meu primer objectiu és treballar, treballar i treballar perquè en definitiva més enllà que després puga tindre èxit o no, tot i que evidentment treballarem per a tindre-ho en l'àmbit institucional i poder gestionar les institucions, com a president la meua primera i més important funció és atendre als afiliats i que estiguen orgullosos del seu president. El meu propòsit també és arribar a tots els municipis de la província i que cap municipi puga dir que el president provincial no l'ha visitat i a partir d'ací atendre les inquietuds i aconseguir donar-li força una altra vegada al Partit Popular perquè torne a ser el que va ser i siga el principal partit de la província.

I quins són els reptes que li venen al Partit Popular o la teua gestió com a president del partit a la província de València?

El repte principalment és eixe, tornar a aconseguir ser el partit en què la gent d'ací de la província confien. Tenim el difícil repte ara mateix de la societat en general i dels partits polítics, en particular, d'aconseguir superar el tema de la COVID-19, tema que socialment i econòmicament pareix que desgraciadament encara pot estar més accentuat. Doncs, el primer és adaptar-nos a aquesta nova realitat i forma de viure que ens està afrontant el virus i després el nou repte és tornar a fer un partit on la gent siga honrada, treballadora i sobretot que la gent ho veja. Al final, un objectiu que em marque internament i que crec que hauríem de marcar-nos-el molts polítics és retornar la imatge pública que tinguem. Hui en dia, si preguntes pel carrer a la gent per molts polítics sempre diuen el mateix. Jo tinc la sort de conéixer a molts polítics i a mi sempre m'agrada dir que el 90% són gent totalment normal, hi ha gent que et cau millor, pitjor, més alta, més baixeta, però gent normal, en definitiva. Desgraciadament, en aquest cas sempre tendim a donar notícia a les coses que no són bones, cada dia passen cotxes per la carretera i no ixen a la televisió fins que un no té un accident. Són casos excepcionals, que hui en dia els mitjans de comunicació tenen molt de poder de formar opinió i com normalment la imatge dels polítics que ixen a la tele són de polítics que declaren o que han fet alguna activitat o decisió equivocada, però la meua intenció, en definitiva, és estar a prop dels meus veïns per a precisament que ens coneguen, que som gent i en el meu cas tinc família, estic casat, amb dos xiquets, arribe a casa com qualsevol pare, dies en què em sent més major o menys... I al final som persones normals i corrent que tractem de dotar de millors serveis a la ciutadania i de millorar la seua qualitat de vida i per això estem ací.

Un dels teus objectius és millorar la visió de la ciutadania cap als polítics. Com creus que el Partit Popular, en el teu cas, podria recuperar eixa confiança de la ciutadania?

Realment no és un objectiu, sinó que vull que siga conseqüència del dia a dia i el que vull fer és treballar, treballar i treballar, atendre a tots els afiliats i afiliades. Jo soc com soc, i evidentment tinc la ideologia que tinc i per això soc una persona que estic al Partit Popular. En definitiva, jo vull que la gent em conega per a després que puga opinar i hi haurà alguns que ho veuran bé, però també altres que opinaran mal, però jo vull que em coneguen. Al final l'esforç que hem de fer els polítics és el de donar-nos a conéixer i una vegada que comence a conéixer la persona, que pense el que considere però no es guiarà per la imatge que aparega a la tele. La difícil tasca que tinguem en la província de València, la qual és la tercera província d'Espanya, però per a nosaltres és la més important i ens hem de deixar la pell per a atendre tots els municipis, eixa feina, eixa proximitat, eixe dia a dia, al final estic segur que si aconseguim això també aconseguírem que la gent ens veja com a persones normals i que confien en nosaltres per a dirigir les institucions.

El tema del municipalisme és un pilar fonamental per al Partit Popular però des del 2015 ha perdut algunes alcaldies, algunes de majoria absoluta. Per tant, com vols treballar per a recuperar aquestes alcaldies?

'El govern d'esquerres està centrat a enfrontar-nos, a veure el que ens separa i no en el que ens uneix'

M'agrada parlar del valencianisme, malgrat que és un terme que no m'agrada utilitzar, per què al final valencianisme què és? Al final, tant del valencianisme com del municipalisme jo soc part d'ells, tot el que faig és això. Em desperte parlant en valencià, em gite parlant en valencià, somnie en valencià.. Vull dir, jo soc valencià així que en definitiva, el terme valencianisme no m'agrada perquè tendim moltes vegades a catalogar que és o que no és i al final nosaltres per exemple som veïns de la Canal de Navarrés i pareix que hui en dia els castellanoparlants són menys valencians que els valencianoparlants i és una cosa que no té per què. Qui naix a Bicorb i és castellanoparlant, és castellanoparlant i no passa res. Pareix últimament que el govern d'esquerres estiga centrat a enfrontar-nos, en veure el que ens separa i no el que ens uneix. Som tots de la província de València i crec que de la varietat i totes les diferències entre pobles fa més rica si cap, la nostra província i nosaltres ens hem de centrar en això. Jo en el tema del municipalisme el que vull fer per a recuperar la imatge del PP és el que et deia: treballar, treballar i treballar. Anant a cada poble de la província, atendre a cada agrupació local del Partit Popular, el que vull és identificar quins problemes tenen en l'àmbit local, mirar quines persones volen seguir encapçalant els partits locals i els que no volen, i el que anem a fer és poble a poble anar convocant els congressos per tindre equips en l'àmbit local de partit que una vegada passat eixe procés, que espere que siga a 2021, perquè ja a 2022 que ens puguem centrar a buscar equips per a formar llistes i valorar-les de cara a 2023. I ja en 2023 que se centren a fer campanya i donar-se conéixer en els pobles, que en els pobles xicotets és més un treball de selecció i convéncer a la gent que vinga amb nosaltres.

Tens un objectiu marcat per connectar amb la població més jove, o amb els nous votants que no es decanten en un principi per votar al Partit Popular?

Torne a dir-te el mateix. El que s'ha de ser és normal. Els joves no ens voten, i eixa és una realitat i si no tenim clar eixa realitat, serà difícil solucionar-ho. A partir d'ací, sí que és veritat que no és una afirmació rotunda, alguns sí que ens voten evidentment. El que hem de fer és anar allí, el que no vull és sentir dir que no ens voten perquè no els fem cas. Al final vivim en un món on la imatge és pràcticament tot, no podem anar i fer equips en els pobles de gent de noranta anys i pretendre que els joves ens facen cas, jo per exemple mai he tingut problema amb els joves. De fet, jo soc l'alcalde de Gavarda i he tingut majoria absoluta precisament pels joves. Si els joves no hagueren confiat en mi, no estaria on estic ara mateixa, i per què em van confiar en mi? Perquè era jove. Em vaig presentar amb 29 anys, en la llista venia un regidor de la meua edat, un altre més jove. Ara actualment, el regidor d'Esports també és jove. En definitiva, als joves cal fer-los partícips, perquè realment s'incorporen al règim de treball igual que ho fan la gent gran. El món és igual per a tots, aleshores les meues polítiques amb una edat no seran igual que les que eren quan era més jove, i precisament en eixa varietat d'equips, ajuntant gent jove i gent amb més experiència és on radica la grandesa. A l'hora de treballar i prendre decisions és un procés més llarg i complicat però el resultat sempre és millor. El que hem de fer per connectar amb els joves i no tan joves és al final que tota la població se senta representada.

Pel que fa a la política més autonòmica i provincial, heu vist internament des del partit que l'aparició de VOX ha influït de manera negativa als resultats del PP, com va passar amb Podem en 2015 amb el PSOE?

'Volen criminalitzar-nos a nosaltres per parlar amb VOX, però jo parle amb tots'

El primer que hem de fer com a dirigents és analitzar el que està passant. Seria absurd no admetre que quan hi ha dos partits, òbviament el 100% de l'electorat baixa en aquests dos, i en el moment en què hi ha quatre, millor o pitjor, en major o menor mesura tots participem d'eixe cens electoral. No obstant això, la política europea cada vegada s'acosta més a l'americana, i és que la gent cada vegada té més en compte la gestió que la marca a l'hora de votar, i per això els resultats electorals i la decisió del vot de cadascú fluctua tant, i no em pareix mala idea. Igual que Podem va afectar el PSOE i a tots, jo no tinc tant clar que els de VOX són sols gent que se n'ha anat del PP, sinó que hi ha hagut moviments entre partits, PSOE, Podem, PP.... Hi ha de gent que som polítics amb ideologia molt marcada i la immensa majoria de la gent es guia per qui està al càrrec, si els agrada o no i si la gestió que està fent tant a l'oposició com al govern és correcta o no. Doncs en eixa línia, està clar que en percentatges VOX ha restat vots al PP, però és el repte que tenim., i a mi tampoc em pareix malament que hi haja aquesta oferta electoral per a la població. Jo el que sí que tinc clar és que soc una persona de centredreta i que el PP que vull defendre i vull representar i que estiga a les administracions és un partit de centredreta i sempre dic que els partits que volen governar representen a la majoria i les majories normals estan sempre en el centre, mai a un extrem, ni al dret ni a l'esquerra, tots són populismes. En aquest cas, a Podem ja estan coneixent-los, veient que allò del pis de Vallecas era una mentida i que allò de salvar persones de Compromís és una mentida. Quan estan en el govern, els pressuposts mai són com ens agradaria a tots, m'agradaria tindre un pressupost al meu poble i regalar diners a tot el municipi. Però, és que això no pot ser, i ara que estem davant una crisi social des del punt de vista sanitari i econòmic, més encara, perquè els diners s'han de destinar a les coses més urgents. Jo defense i defensaré un PP que represente a la majoria de la població i que en definitiva sempre ha de tindre mà esquerra i mà dreta. Com et dic, Podem ha tingut el problema que ha aparegut i que les mentides que diu ja se li estan veient i està mostrant a la gent que el que deien de la nova política, realment era més vella que la que nosaltres estem portant actualment. VOX compta amb la avantatge que encara no el coneixen. Per a VOX és molt fàcil dir, jo faré, jo faré, perquè com no estan governant en cap lloc, a part de la coalició, i no té passat, sempre es pot inventar el que farà. Igual d'extrem cap a la dreta és Vox que cap a l'esquerra és Podem. Volen criminalitzar-nos a nosaltres per parlar amb VOX, però jo parle amb tots, amb Ciutadans, VOX, PSOE, Podem, Compromís... l'única línia roja és que jo no m'assec a parlar amb criminals o amb gent que està en les institucions per a trencar-les. Com a alcalde de Gavarda no atendria a una persona que té al cap carregar-se les institucions del municipi ni el nostre país.

Ara, si parlem de Ciutadans, un partit que es defineix "de centre" i sempre molt crític amb el Botànic, però que últimament se l'està veient molt pròxim a ell, creus que açò el fa més inestable o li fa perdre confiança amb els seus votants ara que per exemple està negociant molt amb Puig els pressupostos?

' Ciutadans té un gran problema, i és que no sap ni el que és'

El que crec és que Ciutadans té un gran problema, i és que no sap ni el que és. Aleshores, a un partit que no sap ni el que és, li passa el que li està passant a Ciutadans. En el nostre cas, el PP és un partit pel qual tu preguntes a la gent i sap què és. Nosaltres no juguem ni amb l'esquerra ni amb la dreta per a guanyar vots. Nosaltres som un partit de centredreta, defensem les institucions, creiem en la llibertat de les persones i en definitiva la nostra política social és crear treball perquè la gent lliurement puga decidir què fer o què no fer. No ens dediquem a dir si és millor la sanitat pública o privada, i el mateix amb l'educació concertada o no, si el meu xiquet ha d'anar a una o altra... Defensem que hi haja una varietat igual que és interessant i que tots han de tindre representació, les minories i les majories, també a l'hora de decidir, jo crec que som lliures i adults ja perquè cadascú prenga les seues decisions i puga portar la seua vida de la millor forma possible.

Si pogueres canviar alguna cosa del PP des del 2000 cap ací, què seria?

Si fora ara, ho canviaria tot. Estic segur i m'atrevisc a dir que tot ho milloraria, ja que ara tenim més informació i analitzant des del punt de vista de hui, des del segle XXI, és complicat. El que llevaria, no hui, sinó de i per a sempre, serien les formes, que no són les correctes. Els polítics estem per a millorar la vida de les persones i resoldre els sues problemes. El que no pot ser és que siguem un problema més. Més enllà de coses que per llei no es poden fer, tampoc crec que seria just ara amb una perspectiva diferent. Es van fer les coses molt malament, i si no s'hagueren fet així, no estaríem com estem ara. Jo crec que hem de defensar i pensar en allò que és nostre, ja està bé de criticar-nos a nosaltres mateixa. Una de les coses que canviaria, a banda de la crispació, és el fet de ser capaços de no mirar allò que està fent el veí, i això sí que m'agradaria canviar-ho. Que els polítics ens centrarem en els interessos dels ciutadans.

El PP ha estat tant en la gestió governamental abans de 2015 com en l'oposició com està ara? Què creus que se li dona millor al PP, governar o estar en l'oposició?

'Compromís en lloc de salvar persones està salvant als germans de Ximo Puig, a consellers i a assessors'

El PP és un partit de govern, per tant governar se'ns dona molt bé i per això hem estat tant de temps governant. No obstant això, després ens vam desconnectar, o no vàrem fer el que esperava la ciutadania, perquè la ciutadania un error que cometem és criticar el que diu la gent, quan la gent és lliure d'expressar-se. Hem de treballar perquè la gent torne a confiar en nosaltres, però evidentment el PP és un partit de govern, i, de vegades, presentem propostes com si nosaltres estiguérem governant. El que s'està veient ara amb Compromís, que a la diputació per exemple presenta modificacions i esmenes a documents que els fa la mateixa junta de govern, on ells estàn amb el PSPV. Per tant, veiem que no és un partit tant de govern sinó de reivindicació al carrer, ja que dirigir una administració no és tan senzill i veiem que els missatges que deien que anaven a fer, no poden complir-se per culpa de la limitació dels pressupostos i en l'oposició és molt fàcil dir "jo faria, jo faria, jo faria", i ara el que s'està veient és que en lloc de salvar persones estan salvant als germans de Ximo Puig, a consellers, que hi ha el doble dels que teníem nosaltres, o estan salvant als assessors, que també tenen molt més dels que nosaltres teníem quan governàvem.

Fa menys d'una setmana, es va ratificar que la dona de Bárcenas, Rosalia Iglesias, entraria en presó i el PP de Génova tenia por que Bárcenas tirara de la manta. Ací el PP de la Comunitat Valenciana té por?

Et puc assegurar que no tinc por de res. No tinc gens de por a escala municipal, ni en l'àmbit provincial i, per descomptat, menys a escala nacional, ja que no tinc cap obligació. En definitiva, no tinc cap competència ni responsabilitat que haja d'assumir. Tinc por que a la meua família li puga passar alguna cosa, tinc por que els equips que puguen portar ara de coses de salut ens puguen afectar. Però estic molt tranquil de les coses que he gestionat. Estic molt tranquil de les que vaig a fer i, insistisc, si estem prop de la gent, que és el que et deia al principi, si precisament formem equips sense por que ens diguen les coses, posem a gent jove, a majors, gent lliure que estiga en nosaltres precisament per a fer les coses que toca. Quan tu tens bons equips i estàs en la gent que t'aprecia, ells et diuen quan t'estàs desviant. Comencen a dir-te missatges com "abans no eres així". Tu pots seguir en l'error, el que és un delinqüent és un delinqüent, però el que està en el dia a dia sí que té un escut molt bo i molt fiable perquè no passen aquestes coses. Contestant-te a la pregunta, no tinc por de res.

A més, la setmana passada el Suprem va confirmar que el Partit Popular es va lucrar amb la Gürtel però falta per confirmar tot el tema respecte a la suposada caixa B. Veus que açò pot afectar a la marca del Partit Popular?

Clar que afecta, per descomptat. Ens queixem sempre, però al final sempre se li dona més veu i apareix més als mitjans de comunicació tot allò que fa el Partit Popular que el que fa el PSOE a Andalusia, que el que fa el PNB al País Basc, etc. No es tracta del "tu més", ja que cada vegada que es parla de corrupció, d'activitats o d'accions que no són correctes, es perjudica a tots els polítics. Jo confie totalment en la justícia i crec que, a poc a poc i de moment si deixen que actuen i siguen professionals i autònoms, sempre que no els vulguen controlar com està passant ara amb el Consell General de Poder Judicial, la justícia farà el seu paper. Hi haurà coses que ens pareguen millor i coses que ens pareguen pitjors, però jo crec que el que hem de fer els polítics és deixar d'actuar a la justícia per ella sola perquè tots els polítics que no estiguen actuant d'una forma honrada i d'una forma lícita acaben a la presó i assumint les seues responsabilitats.

Com veus que al PP se li seguisca recriminant tots els casos de corrupció com el Cooperació, la visita del Papa, el cas Taula, Gürtel, Erial, Zaplana, Emarsa, Brugal, Fórmula 1, etc., encara a 2020?

'Els casos de corrupció no em preocupen, estic centrat en la gestió del meu poble i del meu partit'

Jo crec que açò és una de les coses que fem mal els polítics, ja que parlant d'eixos casos embrutem tota la política. És una evidència clara que no s'està fent res. A Mónica Oltra se la veia més quan estava a l'oposició que ara, ha tingut problemes en l'àmbit familiar en la seua exparella que ara està en procés i ja veurem que ocorre, però no vaig a parlar d'això perquè crec que fa mal a tots. En definitiva, jo crec que tots els polítics o la immensa majoria, el 90%, estem ací en voluntat de servici públic i en voluntat d'ajudar a tots. Hi ha un percentatge que no i el que hem de fer eixe 90% és fer-lo fort. Allò que és evident és que els que estan governant estan parlant de Franco, d'Aznar, de Rajoy o de Rita -que en pau descanse- i evidentment denota que no estan centrats en el que toca, no estan treballant per a allò que toca i, en definitiva, no estan assumint les seues responsabilitats. A mi m'agrada dir que si tots els que estan parlant d'aquests casos foren alcaldes, moltes d'eixes coses no passarien perquè no tindrien temps. Realment quan estàs atenent als teus veïns no tens temps per pensar en coses que no toca. El dia a dia és molt curt i has d'anar solucionant els problemes de la gent. En tots els partits els casos de corrupció estan i estaran. A mi m'agradaria que estiguera l'hemeroteca per a recordar el que no hem de fer per a continuar avançant i no per a continuar tirant-nos-ho tot per la cara. A mi, sincerament, els casos de corrupció no em preocupen, estic centrat en la gestió del meu poble i en la gestió del meu partit perquè al final és una bola que tendim els espanyols a dir que per això som espanyols, i no perdona, a Finlàndia va passar el que va passar en els bancs, a Alemanya hi ha corrupció, a França mira com estan... Al final el nostre sentit mediterrani ens tendeix a ser més crítics i a tirar-nos més per cara les coses que fem malament que les bones, però jo crec que Espanya és un excel·lent país per a viure, crec que a la Comunitat Valenciana es viu millor que a tota Espanya i, si això és així, alguna cosa bona haurem fet els polítics. No dic que això siga a conseqüència, ni gràcies als polítics, però alguna cosa haurem fet també. En definitiva, hem de fer valdre les coses bones i deixar-nos estar de recordar les que no corresponen.

Com a president del Partit Popular en la província de València, com veus el lideratge de María José Catalá a la principal ciutat de la provícia? Com la veus com a presidenta de PP de la ciutat? I com a futura alcaldessa?

'Catalá serà la pròxima alcaldessa de València i tornarà a entregar València als valencians'

Catalá ha aconseguit un dels seus primers objectius, ser la cap de l'oposició. Hui en dia cap persona de la ciutat de València pot dubtar que l'alternativa a Ribó és María José Català i això és una evidència. No entraré en la crítica fàcil de dir que una persona amb setanta anys que es torne a presentar per a liderar un nou projecte a tota la ciutat de València, no sé fins a quin punt és possible. Jo no estic massa damunt de la ciutat de València, però Ribó moltes vegades no està. Quan has de gestionar has de prioritzar el temps i moltes vegades has de recórrer als cotxes oficials, per exemple, per poder arribar als llocs i per poder arribar a més de tres llocs al dia. Jo no soc de València ciutat, al final València és la capital de la província i m'agrada dir que és una província profundament comarcalitzada, és un sentiment que tenim tots i tenim el sentiment que València és de tots. Jo com a visitant diari de València ciutat, et dic que si segueixen fent la política com fins ara, cap persona acabara vivint a València perquè no podran. A la plaça de l'Ajuntament s'ha fet una destrossa increïble, amb el cotxe ja no pots funcionar per València i ells han de saber que el transport públic està molt bé, però hi ha molta gent que no tenim l'opció de vindre a València en transport públic encara que vulguem perquè les xarxes de transport no arriben al nostre municipi. La política que estic veient des de València ciutat és la mateixa que estan fent al Consell i és una política de crispació en la qual es motiven més en molestar als veïns que en resoldre els seus problemes, on Ribó no està, on l'altre que estava en el tema de falles ha dimitit. València no l'ha creat Compromís, ni el valencià l'ha creat Compromís. Jo parle valencià des que vaig nàixer i em moriré parlant en valencià. La taronja estava molt abans que estiguera ací Compromís i la ciutat de València persupostíssim que també. Crec que no és cap atreviment dir que València tal com la coneguem, en la importància que té, la va fer Rita Barberà. Jo crec que María José Catalá serà la pròxima alcaldessa de València, no tinc cap dubte i tornarà a entregar València als valencians. València no és de cap partit polític, no és de cap grup polític sinó de tots els veïns de València i, si m'ho permets, de tots els veïns de la província. Allò que farà María José Catalá, no tinc cap dubte, és tornar a entregar la ciutat als veïns, que per a això estan.

Arxivat a:

Destacats