Mollà: "Els recursos i polítiques públiques han d'anar alineats a la transició ecològica"

Llum verda a la creació de l'Agència Valenciana del Canvi Climàtic

Guardar

La consellera Mireia Mollà, durant la roda de premsa
La consellera Mireia Mollà, durant la roda de premsa

La creació de l'Agència Valenciana de Canvi Climàtic està més prop de ser una realitat després de l'aprovació per part del Consell de l'avantprojecte de Llei. En aquest sentit, Mireia Mollà, consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, ha informat que l'objectiu d'aquesta entitat és el d'actuar com a eina per a coordinar i executar els plans per a revertir el canvi climàtic i lluitar contra la descarbonització en les institucions públiques, l'empresariat i el conjunt de la societat.

L'Agència Valenciana de Canvi Climàtic és un dels compromisos del segon Acord del Botànic i pretén ser un actor fonamental en l'execució, seguiment i avaluació del pròxim Pla Valencià Integrat d'Energia i Clima (2030).

"Els recursos i polítiques públiques han d'anar alineats a la transició ecològica", ha destacat la consellera, qui ha alertat de l'onada de calor que es viu actualment en el conjunt de l'Estat que deixarà "xifres històriques de més de 15° de les temperatures habituals", recordant que "en l'àrea mediterrània serem on més patirem els efectes del canvi climàtic, on ja tenim més de 70 nits en les quals superem els 25°".

La creació de l'Agència Valenciana de Canvi Climàtic suposa un pas més per part de la Conselleria per a respondre als desafiaments climàtics d'acord amb els Acords de París de 2015, entre els objectius dels quals està limitar l'augment de la temperatura mundial en aquest segle per davall dels dos graus centígrads.

Destacats