Mollà: Prop de 30.000 agricultors del sector citrícola es beneficiaran de 24,1 milions en ajudes per a pal·liar els efectes de la invasió russa

La Conferència Sectorial d'Agricultura aprova la concessió d'ajudes directes al sector per a compensar les conseqüències de la guerra a Ucraïna

Guardar

Un llaurador treballa en l'horta
Un llaurador treballa en l'horta

La consellera d'Agricultura, Mireia Mollà, ha destacat les ajudes de 24,18 milions d'euros per a la producció de cítrics, que beneficiaran a 29.400 citricultores i citricultors del conjunt de la Comunitat Valenciana.

La Conferència Sectorial d'Agricultura va aprovar ahir la distribució territorial de les ajudes, per a compensar les dificultats del sector primari derivades del conflicte bèl·lic a Ucraïna, que ascendeixen en total a 128,9 milions d'euros.

La negociació i mediació de la Conselleria d'Agricultura ha permés a la Comunitat Valenciana obtindre la major dotació per a les explotacions de cítrics, que cobriran una superfície de 110.400 hectàrees, el 80,5% de les parcel·les en producció.

"Les ajudes són un reconeixement al valor i al pes de la citricultura valenciana, que afig a una campanya complicada els efectes col·laterals de sobreoferta i enfonsament de preus per la invasió russa. Els cítrics són l'únic sector agrari que rep aquests fons gràcies al treball per a exposar i contrarestar al màxim les causes que amenacen a la citricultura valenciana", ha indicat Mollà.

La consellera ha demanat al Ministeri "continuar avançant en defensa del sector amb la sol·licitud per a declarar els cítrics producte sensible" davant la Unió Europea i negociar una revisió dels acords comercials comunitaris que acaben amb la "competència deslleial que arruïna la nostra citricultura".

La subvenció, de concessió directa, es cobrarà a través de la sol·licitud única de la PAC i està prevista per a les explotacions a partir de 0,5 hectàrees. El repartiment constata la singularitat del sector en la Comunitat Valenciana, caracteritzat pel minifundisme i la democratització de la terra, ja que el major nombre de beneficiaris i hectàrees es concentra en el primer tram de les ajudes: parcel·les d'entre 0,5 i 5 hectàrees de superfície.

2,5 milions d'euros per al sector ramader

Les ajudes inclouen també prop de 2,5 milions d'euros per al sector ramader de la Comunitat Valenciana amb partides destinades a les granges de pollastres, conills, oví-caprí, boví i porcí d'esquer.

La guerra ha suposat un increment generalitzat dels costos de producció en la ramaderia, greument afectada per la pujada de preus dels pinsos, els carburants i l'electricitat.

L'avícola és el sector que encapçala les ajudes a la ramaderia valenciana amb 536.900 euros seguida de l'oví-caprí amb 446.599 euros. Per part seua, el de vaques nodrisses comptarà amb 335.311 euros, mentre que l'assignació per a les explotacions canícula i porcina és de 236.978 i 90.434 euros, respectivament.

Destacats