Mollà demana facilitats per a poder abocar el sobrant de l'autoconsum fotovoltaic a la xarxa elèctrica

La consellera indica que les plantes fotovoltaiques de menys de 20 megavats (MW) són les més adequades per a les característiques del territori valencià

Guardar

La consellera de Transició Ecològica, Mireia Mollà, en una reunió amb els responsables de la cooperativa Enercoop a Crevillent
La consellera de Transició Ecològica, Mireia Mollà, en una reunió amb els responsables de la cooperativa Enercoop a Crevillent

La consellera de Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha anunciat hui que reivindicarà que el sobrant de l'autoconsum fotovoltaic es puga abocar fàcilment a la xarxa i relaxar les mesures que ara alenteixen el procés.

Mollà s'ha reunit hui amb els responsables de la cooperativa elèctrica Enercoop a Crevillent, on ha conegut les inquietuds d'una entitat que s'ha convertit en referència del sector.

En la reunió també han sigut presents la secretària autonòmica de Transició Ecològica, Paula Tuzón, el president de les Corts, Enric Morera, així com l'alcalde de Crevillent, José Manuel Penalva.

Durant la trobada, la consellera ha indicat que les plantes fotovoltaiques de menys de 20 MW són les que millor s'adapten a les característiques del territori valencià, i ha valorat l'impuls del departament autonòmic a les comunitats energètiques com la que exemplifica Crevillent.

Per part seua, el director general d'Enercoop, Joaquín Mas, ha assenyalat que les cooperatives poden jugar un paper clau en la implantació de les fotovoltaiques i en la independència energètica.

Després de la reunió, la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, ha recorregut al costat de la resta d'autoritats les instal·lacions d'Enercoop.

Arxivat a:

Destacats