Mollà: "La moratòria del cànon de sanejament alleujarà la situació econòmica de quasi dos milions de llars"

L'EPSAR deixarà de recaptar enguany prop de 139 milions d'euros per a millorar la liquiditat de quasi cinc milions de valencià

Guardar

La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà
La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà

La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha explicat hui que la decisió d'aplicar una moratòria en el cànon de sanejament, durant els pròxims sis mesos, s'adopta per a alleujar la situació econòmica de les famílies valencianes i per a rebaixar les tensions provocades per la inflació en les llars i en el teixit productiu de la Comunitat Valenciana.

La proposta realitzada per la consellera de Transició Ecològica, i que s'aprovarà per decret llei en les pròximes setmanes en el Consell, ha sigut avançada pel president de la Generalitat en la sessió de control en Corts.

La mesura permetrà que quasi dos milions de llars, en els quals viuen prop de cinc milions de valencians, disposen de 139 milions d'euros més en els pròxims mesos, la qual cosa els permetrà millorar la seua situació econòmica.

Una mesura similar ja es va engegar amb motiu del període de confinament i l'Estat d'Alarma per la pandèmia de la COVID-19, encara que ara la finalitat de la moratòria és pal·liar la situació d'alça dels preus.

"La nova moratòria es fa per a donar suport a les famílies, als autònoms i a les empreses en una conjuntura de pujada de preus i tensions inflacionàries com l'actual", ha dit la consellera de Transició Ecològica, que ha subratllat que "la prioritat és defensar a la ciutadania".

"És hora d'estar al costat de les famílies valencianes i posar tot de la nostra part per a ajudar a la ciutadania, a les empreses i als autònoms per a superar la situació d'alça dels preus generada arran de la invasió d'Ucraïna", ha continuat Mollà, "ja apliquem una moratòria durant els pitjors moments de la pandèmia i ho farem quantes vegades siga necessari".

Arxivat a:

Destacats