Mollà: "L'educació ambiental és el vector més revolucionari per a aconseguir la transició ecològica"

La directora del CEACV presenta l'Estudi sobre l'Estat de l'Educació Ambiental a la Comunitat i els nous recursos formatius

Guardar

La consellera Mireia Mollà durant l'obertura de la jornada 'Ara toca Educació Ambiental'
La consellera Mireia Mollà durant l'obertura de la jornada 'Ara toca Educació Ambiental'

La consellera de Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha destacat que l'increment de la xarxa d'educadors i el creixent potencial del Centre d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana (CEACV) avalen l'aposta de la Generalitat per aquesta mena d'ensenyament.

"L'educació ambiental és el vector més revolucionari per a aconseguir la transició ecològica", ha afirmat Mollà durant l'obertura de la jornada 'Ara toca Educació Ambiental'. El CEACV ha acollit l'acte que ha servit per a celebrar el Dia Mundial de l'Educació Ambiental i ha reunit a més d'un centenar d'assistents.

La consellera ha indicat la necessitat d'abordar un procés transversal de transformació d'hàbits individuals i col·lectius que desemboque a aconseguir la neutralitat climàtica l'any 2050, sobretot en un territori en estat crític a conseqüència del canvi climàtic.

En el transcurs de la jornada, el CEACV ha presentat els nous recursos formatius en matèria de gestió de residus, alimentació sostenible o acció climàtica, entre altres. En aquest sentit, Mireia Mollà ha animat a aprofitar aquests materials d'ensenyament transversal per a "reeducar-nos" en favor de la sostenibilitat.

Per part seua, la directora del centre, Anna Pons, ha explicat les principals conclusions de l'Estudi sobre l'Estat de l'Educació Ambiental en la Comunitat Valenciana. Entre ells ha remarcat el suport a l'educació ambiental de noves regulacions com el Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana i el reconeixement a l'educació ambiental com a element fonamental del canvi de model.

L'acció ha acabat amb un recorregut per la Marjal dels Moros, en el marc d'un conveni que ha restaurat les passarel·les, la cartelleria informativa i ha construït un nou observatori d'ocells en l'aiguamoll.

Arxivat a:

Destacats