Mollà: "Els elements de tensió mai han ajudat a millorar la gestió de l'aigua, és el moment de construir sobre la base de l'acord"

Guardar

La consellera de Agricultura i Transició Ecològica, Mireia Mollà
La consellera de Agricultura i Transició Ecològica, Mireia Mollà

La consellera d'Agricultura i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha indicat que "els elements de tensió mai han ajudat a millorar la gestió de l'aigua, és el moment de construir sobre la base de l'acord".

Mollá ha participat aquest dimarts en la taula titulada 'És possible un pacte d'Estat per a adaptar la política de l'aigua al canvi climàtic?', dins de la segona jornada dedicada al futur de l'aigua, que se celebra en el Museu d'Art Contemporani (MACA) d'Alacant.

"Cal obrir el prisma, veure quins són els recursos de l'aigua, preveure inversions que han de ser majors i realitzar una planificació", ha argumentat. A més, s'ha referit a les alternatives de gestió i ha assenyalat que "la reutilització i la dessalació si no són un recurs per als agricultors, no són una bona política"

La consellera ha reconegut que intentar aconseguir un pacte d'Estat sobre l'aigua pot provocar "frustració" i ha advocat per "discutir les polítiques d'Estat de l'aigua des del diàleg i l'aval tècnic".

Els fons Next Generation ens han donat una finestra d'oportunitat, ha recalcat la consellera i ha posat com a exemple el projecte de les depuradores de Rincón de León i Monte Orgegia a Alacant, que permetran reutilitzar per al reg entre 22 i 24 hectòmetres cúbics anuals d'aigua.

Arxivat a:

Destacats