Mollà elogia el comportament de la societat valenciana davant l'entrada en vigor de les mesures d'estalvi energètic

La consellera de Transició Ecològica considera que la ciutadania ha assumit millor els reptes que planteja el canvi climàtic i la transició energètica que algunes forces polítiques

Guardar

La consellera de Transició Ecològica, Mireia Mollà
La consellera de Transició Ecològica, Mireia Mollà

La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha elogiat aquest dijous el comportament de la societat valenciana davant l'entrada en vigor de les noves mesures del Govern central en matèria d'estalvi energètic.

"La ciutadania, els comerços, l'hostaleria, la restauració i les administracions públiques han tingut, en termes generals, una actitud exemplar en l'engegada de les mesures d'estalvi energètic decretades pel Govern", ha assenyalat la consellera, que considera que els valencians i les valencianes han demostrat un major grau de responsabilitat i maduresa que algunes forces polítiques.

Les altes temperatures d'aquests últims mesos ens situen de front davant el repte del canvi climàtic. Els costos energètics i la situació generada per la invasió d'Ucraïna expliquen la necessitat de l'impuls de les renovables, així com l'ús més eficient dels recursos, per això la societat valenciana està adaptant-se de manera exemplar, ha explicat.

"Des de la Conselleria de Transició Ecològica anem a redoblar l'esforç en les polítiques d'estalvi i millora de l'eficiència del consum energètic per a donar exemple i també reforçarem les polítiques d'educació ambiental per a aconseguir una major conscienciació enfront dels reptes que planteja l'emergència climàtica", ha dit la consellera.

En aquest sentit, entre altres iniciatives, la Conselleria de Transició Ecològica té previst reforçar l'Oficina de Transició Energètica i Acompanyament (ATALAIA) per a estendre les labors d'assessorament a la ciutadania i als ajuntaments en matèria d'eficiència energètica.

Igualment, juntament amb la Conselleria d'Educació, Transició Ecològica ha impulsat el programa Zero, energia de proximitat que permetrà, en una primera fase, que més d'un centenar de centres educatius siguen autosuficients el pròxim curs i que l'energia sobrant puga distribuir-se entre famílies en risc d'exclusió.

Destacats