Mollà destaca que el Pacte de les Alcaldies és fonamental per a reduir les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle en un 55% per a 2030

Un total de 393 municipis de la Comunitat Valenciana, on viuen 4,4 milions de valencians, formen part d'aquest compromís per l'energia i el clima

Guardar

La consellera de Transició Ecològica Mireia Mollà
La consellera de Transició Ecològica Mireia Mollà

La Consellera d'i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha obert a València la Trobada Nacional del Pacte de les Alcaldies i ha destacat que aquest acord "és fonamental per a fer que les polítiques de clima, energia, ús de la terra, transport i impostos de la UE siguen les adequades per a reduir les emissions netes de gasos d'efecte d'hivernacle en almenys un 55 % per a 2030".

A l'acte també han assistit el president i la vicepresidenta de la Diputació de València, Toni Gaspar i Maria Josep Amigò, i els alcaldes i alcaldesses dels prop de 400 municipis de la Comunitat Valenciana que estan adherits a aquest Pacte.

Concretament, 393 els municipis de la Comunitat estan adherits al Pacte de les Alcaldies, la qual cosa suposa que 4,4 milions de valencians ja formen part d'aquest compromís per l'energia i el clima, que suma a 38 milions de persones en tota Espanya.

La consellera de Transició Ecològica ha subratllat tres dels objectius del paquet legislatiu de la Comissió Europea Fit for 55 i que són "l'origen renovable d'un 40% de l'energia europea, accelerar la transició cap a una mobilitat sense emissions i establir un nou mecanisme d'ajust en frontera del carboni en les importacions".

Mollà ha valorat també el paper del municipalisme i dels ajuntaments en el dia a dia de la lluita contra el canvi climàtic, "apostant per les energies renovables en la gestió de la mobilitat sostenible o en la construcció d'espais més resilients on viure". Una proposta integral necessària en l'agenda de la Generalitar però també en la municipal: "l'administració que està més prop de la ciutadania"

La responsable de Transició Ecològica ha assenyalat que la col·laboració entre la Generalitat Valenciana i els municipis. El projecte "Municipis en Xarxa" impulsat per la Conselleria concentra ja a més de 250 ajuntaments i disposarà d'una inversió de 20 milions d'euros "dirigits a la instal·lació d'energia fotovoltaica per a l'autoconsum en les teulades dels edificis i equipaments de gestió municipal com a avantsala per a la creació de comunitats energètiques locals".

La consellera s'ha referit a les "inversions de la Conselleria als municipis adscrits al Pla d'Acció per al Clima i l'Energia Sostenible (PAUS) que incentiven la responsabilitat política per a millorar la implantació d'energies renovables i l'eficiència energètica i la mobilitat sostenible".

Arxivat a:

Destacats