Mollà demana perdó per les seues paraules sobre les taronges: "No havia d'haver-ho dit. Demane totalment disculpes"

Guardar

La consellera d'Agricultura, Mireia Mollà
La consellera d'Agricultura, Mireia Mollà

La consellera d'Agricultura, Mireia Mollà, ha demanat aquest dimarts disculpes pel seu comentari sobre la procedència de les taronges utilitzades en una màquina de suc durant la seua visita a la fira hortofructícola de Berlín, al mateix temps que ha considerat que les pronunciades van ser "unes paraules totalment desafortunades" i una expressió que no havia d'haver fet. Ha lamentat "profundament" que algú s'haja pogut sentir "ofés".

La també titular de Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, s'ha pronunciat d'aquesta manera abans de presentar a València l'Estratègia Valenciana de Biodiversitat 2030, preguntada per la polèmica sorgida a partir de les seues declaracions sobre l'origen de les citades taronges.

Durant la visita a l'espai d'una empresa de màquines de suc en la fira alemanya, el representant de la signatura li va oferir un suc de taronja a Mollà i al president de la Generalitat, Ximo Puig, que no sabia si aquestes eren de València, al que la consellera va respondre: "Això no ho digues, digues que sí que són i au. Ningú ho comprovarà".

"Són unes paraules totalment desafortunades", ha respost preguntada per aquest assumpte. "És veritat que estan en un context, fora de context absolutament. Lamente profundament, a més, si algú s'ha sentit ofés", ha agregat la responsable autonòmica.

Mireia Mollà ha explicat quan i com es va produir el seu comentari. "Anàvem a uns expositors, a dos concretament que venen les màquines de fer sucs, no solament de taronges, de pomes, pinyes, magranes. En aquest cas, se'ns estava oferint un suc de taronja i el comercial va dir en un moment atés que desconeixia la procedència, si era valenciana, i jo li vaig dir: Jo espere. Digues que és valenciana per a promocionar-ho en la fira", ha exposat.

La consellera d'Agricultura ha apuntat que "l'objectiu no era en si la taronja" sinó "les màquines, en aquest cas, de suc d'aquestes dues empreses" i ha insistit que no havia d'haver pronunciat les paraules que va dir. "Sí que és veritat que estava fora de context i no havia d'haver-ho dit. Demane totalment disculpes", ha subratllat.

Respecte a les peticions de dimissió que li han fet el PP i Cs a partir d'aquestes declaracions sobre la procedència de les taronges en la fira de Berlín, Mollà (Compromís) ha defensat la política el Govern valencià, el conegut com a Govern del Botànic, en matèria agrícola, en concret, per a augmentar la quantia de les assegurances i fer front als costos de producció.

Mireia Mollà ha manifestat que segurament no poden "parlar del que es va anunciar en eixa mateixa fira, que la Generalitat invertirà quasi 40 milions d'euros en les assegurances agràries". Ha destacat que es passarà "de 28,5 milions a 40 milions d'euros per a pal·liar els costos que estan patint" els "agricultors i ramaders" de la Comunitat Valenciana.

"Aquesta ampliació que fem repercuteix precisament en aquesta situació tan tibant que s'està vivint de costos de producció", ha ressaltat, al mateix temps que ha manifestat que "la Generalitat valenciana respon en una situació de manera àgil i eficient, a diferència d'altres comunitats que governa el PP i Cs".

Mireia Mollà ha declarat que mentre en la Comunitat s'invertiran "40 milions d'euros en assegurances agràries", Múrcia destina "un milió d'euros" i Andalusia, "9 milions d'euros". "Eixa és la diferència", ha precisat.

"AMB L'ANÈCDOTA"

A continuació, ha lamentat que les citades formacions polítiques es queden "amb l'anècdota". "Una anècdota totalment desafortunada" per la qual "demane disculpes", ha reiterat.

La titular d'Agricultura ha considerat respecte a les crítiques que aqueix "no és el sentir ni de les organitzacions agràries, que saben que estem al costat d'elles treballant per a promocionar els nostres cultius, ni òbviament les polítiques del Botànic, que estan també al costat i responent a situacions d'emergència com els costos de producció que estan sent complicats per a l'agricultura".

Destacats