Mollà demana ampliar els recursos en prevenció per a enfortir el mosaic agroforestal contra els incendis

La consellera de Transició Ecològica visita el Lloc de Comandament Avançat de l'incendi de Vall d'Ebo que ha calcinat més de 12.000 hectàrees

Guardar

Mireia Mollà en la reunió del Puesto de Mando Avanzado
Mireia Mollà en la reunió del Puesto de Mando Avanzado

La consellera de Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha realitzat una anomenada a la "reflexió profunda sobre la gestió del foc en un enclavament amb 1,3 milions d'hectàrees de massa forestal, el 57% del territori valencià". Entre les propostes, ha traslladat la necessitat d'ampliar el pasturatge en algunes zones, impulsar el mosaic agroforestal, atacar la despoblació decididament i introduir un pagament per serveis ambientals.

"Els temps són molt complicats, hem fet bones inversions, però hem de fer un salt de qualitat perquè el que hem vist enguany pot no ser un episodi únic, ni de bon tros, ni té per què ser el més agressiu que visquem en els pròxims anys", ha assenyalat Mireia Mollà, després de la seua visita en la vesprada d'aquest dijous al Puesto de Mando Avanzado de la Vall d'Ebo.

El Consorci Provincial de Bombers d'Alacant ha donat per estabilitzat aquest divendres l'incendi, que ha calcinat més de 12.000 hectàrees. En aquest sentit, la consellera, acompanyada de la secretària autonòmica, Paula Tuzón, i del director general de Prevenció d'Incendis, Diego Marín, ha subratllat la necessitat de refrescar el perímetre i extremar la vigilància, per a actuar àgilment en cas de detectar un nou focus.

La titular de Transició Ecològica ha explicat que la prioritat en tot moment ha sigut protegir i garantir la seguretat de les persones i els habitatges de les zones afectades i ha confiat, d'acord amb la situació actual, poder donar prompte per controlat el foc entorn de la Marina i el Comtat. A més, ha expressat la seua preocupació per la situació a Begís, on les flames ja han arrasat més de 19.000 hectàrees.

Ha reiterat, a més, la sol·licitud d'una partida extraordinària del Ministeri per a les zones afectades, que de moment són més de 30.000 hectàrees entre els incendis de la Vall d'Ebo, Begís i les Useres de l'última setmana.

Arxivat a:

Destacats