Mobilitat atorgarà ajudes a les empreses concessionàries de transport de persones per carretera per a pal·liar les pèrdues del sector

Guardar

bus
bus

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat treballa, conjuntament amb les empreses concessionàries de serveis públics de transport regular de persones per carreteres i els seus treballadors i treballadores, amb l'objectiu de compensar, mitjançant ajudes, les pèrdues que la crisi sanitària ha ocasionat en el sector.

Així ho ha acordat el conseller Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, després de mantenir aquest matí una reunió telemàtica al costat de la secretària autonòmica d'Obres Públiques i Mobilitat, María Pérez, la directora general d'Obres Públiques i Mobilitat, Roser Obrer, el director de l'Institut València de Finances (IVF), Manuel Illueca, i representants del sector i de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV).

El conseller ha assegurat "que el Govern valencià està estudiant tècnicament i jurídicament com ajudar a millorar la situació del sector, un dels més castigats a conseqüència d'aquesta crisi sanitària, amb un descens notable de viatgers". "És fonamental recuperar la confiança dels usuaris i usuàries i treballar al costat de les empreses del sector per a garantir la prestació de servei de manera segura, complint amb totes les garanties sanitàries", ha afegit.

Junts, han abordat també la proposta plantejada pel conseller basada en la necessitat que el Govern d'Espanya dispose d'un fons específic per a ajudar les comunitats autònomes a finançar el transport públic davant la caiguda de la demanda i la necessitat de comptar amb mitjans de transport públic assegurances, tant ferroviari com de transport de viatgers per carretera.

Més material de protecció

Igualment, amb l'objectiu d'augmentar la protecció del sector, la Conselleria continuarà facilitant mascaretes, guants i gels desinfectants individuals a tots els conductors i conductores del servei de transport de persones per carreteres i transportistes que així ho desitgen.

Cal recordar que, recentment, la Generalitat va distribuir un total de 40.000 mascaretes de protecció, 40.000 guants i 40.000 unitats de gel desinfectant a transportistes, taxistes, personal de VTC, treballadors i treballadores de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, empreses concessionàries d'autobusos i repartidors a domicili.

El conseller ha volgut agrair de nou el compromís i esforç del sector en aquesta crisi sanitària, "la seua disposició i voluntat està sent fonamental per a garantir la continuïtat de la prestació d'un servei públic fonamental".

Destacats