La millora de la sanitat pública, inici del "canvi" a la Comunitat Valenciana

"Volem lluitar contres les llistes d'espera i acabar amb les SAMU sense metge", destaca el futur president de la Generalitat, Carlos Mazón

Guardar

Quiròfan a l'hospital La Fe de València
Quiròfan a l'hospital La Fe de València

La prioritat en un canvi en la gestió sanitària en la Comunitat Valenciana simbolitzarà l'inici del govern del Partit Popular i Vox. Amb l'objectiu de revertir el "col·lapse" en el qual els 'populars' consideren que es troba sumida aquesta àrea de l'estat del benestar, Carlos Mazón reclamava ahir al president en funcions, Ximo Puig, que accelerara la formació d'un nou Consell que permeta "posar en marxa un programa per a la sanitat pública amb mesures perquè els professionals sanitaris se senten recolzats i ben reconeguts".

"Isca ja de la butaca, no s'eternitze més, no ho prolongue més, no prenga més decisions amb un govern en funcions", instava Mazón a Puig en un acte sectorial sobre Sanitat al costat del president del PP, Alberto Núñez Feijóo, celebrat a València.

"El canvi a la Comunitat Valenciana començarà i ha de vindre amb la posada en marxa de mesures que garantisquen una sanitat pública i universal ben gestionada", anunciava el futur president de la Generalitat, al mateix temps que destacava que el territori valencià compta "amb els millors per a acabar d'una vegada amb el col·lapse sanitari que fa molt temps que està instal·lat, sense que s'haja fet res per a solucionar-ho".

"Volem començar a lluitar contra les llistes d'espera ja; volem que s'acabe això que hi haja una ambulància SAMU circulant en la Comunitat Valenciana sense metge; volem que no hi haja zones de primera o de segona en funció de si vius a la capital, a l'extraradi o a zones de difícil cobertura; i volem un Govern d'Espanya que coordine, que secunde i pose la rellevància que mereix a la sanitat pública", incidia el polític del Partit Popular.

Carlos Mazón, pròxim president de la Generalitat Valenciana
Carlos Mazón, pròxim president de la Generalitat Valenciana

Aposta per l'Atenció Primària

Per part seua, el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, anunciava que si el Partit Popular guanya les eleccions generals del 23 de juliol aprovarà un pla de xoc per a l'Atenció Primària amb una oferta pública addicional de 1.000 noves places MIR a l'any fins a solucionar el "problema del dèficit de metges de família".

A més, es comprometia a situar com una de les seues prioritats la salut mental, amb més fons, un pla de prevenció contra el suïcidi i programes de salut mental a les escoles. Dins del decàleg de mesures, s'apostarà per retindre el talent d'infermers i metges perquè es queden a Espanya i atraure talent de l'exterior.

Destacats