Augment de les ajudes al lloguer i construir habitatges públics en huit barris: les mesures de Catalá per a fomentar l'emancipació juvenil

La candidata del PP a l'alcaldia de la ciutat presenta el seu programa electoral als joves del Consell de la joventut de València

Guardar

María José Catalá conversa amb alguns joves
María José Catalá conversa amb alguns joves

María José Catalá, la candidata del Partit Popular a l'alcaldia de València en les pròximes eleccions del 28 de maig ha desgranat en una trobada en el Consell de la Joventut de València les seues propostes en matèria d'habitatge i ocupació per als joves. "Els joves necessiteu aconseguir una ocupació digna i poder accedir a l'habitatge, i en aquest moment aquests dos pilars bàsics per a desenvolupar el vostre projecte personal i professional no estan garantits en la ciutat. Em bolcaré perquè pugueu emancipar-vos i que poder comprar-se un habitatge o llogar-lo no siga un somni, sinó una realitat", ha traslladat María José Catalá.

Així, una de les primeres mesures que ha destacat la dirigent ha sigut l'augment de la inversió de les ajudes al lloguer per a les persones de menys de 35 anys. D'aquesta manera, Catalá proposa una línia de bonificacions de 7 milions d'euros per a facilitar l'accés a un habitatge. "Nou de cada deu joves valencians no es poden emancipar i, els que ho aconsegueixen, han de destinar prop del 70 % del seu sou a pagar el lloguer. És una barbaritat", ha afirmat.

Juntament amb les ajudes al lloguer, la candidata del Partit Popular ha explicat el seu programa per a construir 1.032 habitatges de protecció pública en huit barris de la ciutat (Ruzafa, Malilla, Nou Moles, Na Rovella, Fonteta, La Torre, Benicalap i El Grau). En aquest sentit, es preveu que aquestes alternatives habitacionales públiques es construïsquen en els solars municipals habilitats per a això i amb col·laboració público-privada.

Reunión de Maria José Catalá con representantes del Consell de la Joventut de València
Reunió de Maria José Catalá amb representants del Consell de la Joventut de València

Quant a l'ocupació juvenil, Catalá apostarà per fomentar els projectes d'emprenenodoria creant l'Oficina "Impulsa y Consolida Tu Proyecto" que oferirà assessorament a aquelles persones joves que vulguen traure avant una iniciativa emprenedora. A més, aquesta entitat s'encarregarà de gestionar "ajudes econòmiques directes per al llançament d'activitats empresarials, comercials i projectes d'emprendimiento per a joves de fins a 35 anys", ha detallat Catalá durant la reunió.

Destacats