Més País diu en una enquesta pròpia que aconseguiria dos diputats a la Comunitat Valenciana

Guardar

oltra_errejon2
oltra_errejon2

El partit d'Íñigo Errejón, Més País, aconseguiria 16 diputats en les eleccions generals del 10 de novembre, a costa de robar-li fins a huit a Unides Podem i quatre al PSOE, segons una enquesta pròpia del partit realitzada entre el dilluns 23 i el dimecres 25 de setembre. A més, mobilitzaria abstencionistes progressistes perquè el bloc aconseguiria fins a tres escons més respecte a abril.

El sondeig del partit d'Errejón pronostica, en el cas de la Comunitat Valenciana, que aconseguiria dos escons, un per València i un altre per Alacant.

Aquesta enquesta a la qual ha tingut accés Europa Press, i que va comprendre fins a 2.500 entrevistes a majors de 18 anys en l'àmbit nacional, llança que els de Errejón aconseguirien fins a tres diputats per Madrid i dos per Barcelona. A aquests cinc diputats, sumarien altres onze a Múrcia, Sevilla, Cadis, Màlaga, Biscaia, València, Alacant, Balears, la Corunya, Astúries i Las Palmas.

Segons l'estudi, els de Errejón obtindrien el 6 per cent dels vots, i faria serien útils per a mobilitzar als votants progressistes perquè el percentatge de suports del bloc d'esquerres seria del 45 per cent davant del 42,9 per cent del bloc de dretes.

Eixos percentatges milloren el suport a l'esquerra, atés que abans de la irrupció de Més País, el repartiment era d'un 43,1 per a la dreta i un 43,8 per a l'esquerra. Sumaria així quatre escons (168) i la dreta perdria un (146).

LA RESTA DE PROGRESSISTES PERDEN I LA DRETA ES MANTÉ

Tal com es desprèn de les dades aportades per l'estudi, tant el PSOE com Unides Podem es veurien afectats negativament per la irrupció d'Errejón. De fet, el PSOE cauria en estimació de vot del 30,1% al 28,3% mentre que Unides Podem cauria del 13,7 al 10,7%: tres punts en total des de l'aparició de Més País.

L'enquesta compara els resultats de les generals del 28 d'abril amb una primera estimació per al 10N i amb una segona estimació després de l'aparició del partit d'Errejón. Així, Unides Podem cauria dels 42 diputats d'abril a només 26, i el PSOE en canvi milloraria resultats passant dels 123 escons als 126.

De moment el Comité Electoral de Més País no ha avançat quals seran les províncies on finalment concorreran, més enllà de les tres valencianes, Saragossa i Madrid. Aquesta enquesta pot servir-los per a decidir si finalment donen el salt en determinades circumscripcions.

Arxivat a:

Destacats