Mas, Marzà i Navarro, portaveus adjunts de Compromís en la seua nova etapa d'oposició "dura i constructiva"

Guardar

Isaura Navarro, Aitana Mas, Joan Baldoví i Vicent Marzà
Isaura Navarro, Aitana Mas, Joan Baldoví i Vicent Marzà

Compromís ha registrat aquest dimarts, a dos dies del tancament del termini, el seu nou grup parlamentari a Les Corts, amb Aitana Mas, Isaura Navarro i Vicent Marzà com a portaveus adjunts del síndic, Joan Baldoví, en la seua nova etapa en l'oposició.

Un grup "potentíssim", amb dos encara conselleres i un exconseller, que pretén exercir una oposició "dura, constructiva i sempre intentant que siga constructiva i útil per a no retrocedir ni un mil·límetre en drets, llibertats i en tot el que s'ha aconseguit aquests anys", amb l'objectiu de representar als cinc milions de valencians.

Així ho ha destacat Baldoví després de presentar en el registre de Les Corts el grup parlamentari, amb el que ja només queda el PSPV per realitzar aquest tràmit.

Respecte als terminis per al ple d'investidura de Carlos Mazón, líder del PPCV, com a president del futur Consell que compartirà amb Vox, Baldoví ha assegurat que Compromís no té cap problema en què siga "com més prompte millor", però "sempre amb respecte al que diga el reglament de Les Corts i els lletrats de la cambra".

"Volem començar a treballar ja, és la nostra obligació (...) Si es pot avançar (la investidura), no tenim cap inconvenient", ha asseverat.

De fet, el síndic ha avançat que aquest mateix dijous anunciaran la seua primera proposta de llei, que anirà "en la línia del que representa Compromís".

NEGOCIAR AMB EL PSPV ELS ÒRGANS ESTATUTARIS

D'altra banda, sobre la renovació dels òrgans estatutaris amb mandats caducats, que no va tirar avant en la passada legislatura, ha defensat que "l'obligació dels polítics és arribar a acords i que les institucions funcionen", una cosa que ha relacionat amb el bloqueig "intolerable" del PP a la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) a escala estatal.

Després de garantir que "Compromís no vol fer això amb els òrgans estatutaris", ha urgit al fet que els grups de Les Corts siguen capaços de negociar respectant la voluntat dels valencians, sense "avassallament" o imposicions". "Predisposició al diàleg, però corrons no volem cap", ha emfatitzat.

Preguntat per si negociaria aquest procés amb el PSPV, exsoci de Compromís en el Consell, Baldoví ha assegurat que sempre estan oberts a pactar i que suposaria "un bon missatge per a la societat valenciana".

Això sí, ha recordat que els socialistes no van voler cedir un dels seus dos llocs en la Mesa de Les Corts, amb el que finalment Compromís va obtindre un d'ells gràcies als vots del PP en la sessió de constitució de la XI Legislatura de la setmana passada: "Som els primers que intentem negociar amb el PSPV i no trobem cap gest, però sempre estem oberts a negociar".

Arxivat a:

Destacats