Mas defensa les parades d'AVE a Oriola i Elx: "No podem permetre que hi haja una ciutadania de primera i una altra de segona"

La vicepresidenta demana al PP que es retracte de la seua petició d'eliminar-les i reitera que "el Consell sempre estarà a favor de la vertebració territorial"

Guardar

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Aitana Mas
La vicepresidenta i portaveu del Consell, Aitana Mas

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Aitana Mas, s'ha mostrat molt crítica amb la petició del Partit Popular de deixar a Elx i a Oriola sense parada d'AVE per a aconseguir una connexió més ràpida i directa entre Múrcia i Madrid.

En aquest sentit, ha reconegut no entendre "perquè el PP compra aquest argument", verbalitzat pel mateix president de la Regió de Múrcia Fernando López Miras, i ha demanat a la formació "que es retracte" davant un tema que ha definit com a "seriós i conflictiu".

Tal com ha recordat Aitana Mas, "l'AVE és una infraestructura que costa milions i milions d'euros, que acosta a la ciutadania i vertebra els diferents territoris de l'Estat. No hem de caure en l'autocomplaença de connectar només les capitals", recordant que "ningú s'ha queixat encara, perquè és un element positiu, que l'AVE que va d'Alacant a Madrid pare a Villena o que l'AVE que va de València a Madrid pare a Requena".

Per això, la vicepresidenta ha afirmat que disposar d'aquestes parades "vertebra el territori" i ha recordat que "el Consell sempre estarà a favor d'aquesta vertebració territorial perquè és necessària per a connectar a tota la ciutadania. No podem permetre que hi haja una ciutadania de primera i una altra de segona".

Mas ha demanat als 'populars' que visiten la comarca de la Vega Baja "i li diga a la gent que no té dret a tindre AVE, precisament en una comarca que necessita un major reforç vertebrador en matèria de mobilitat".

La portaveu del Consell ha demanat "prudència en les declaracions encara que tinguem unes eleccions molt a prop, ja que no es pot fer propaganda i populisme amb qualsevol cosa, i menys en comarques on des del Consell fem esforços ingents per a poder dotar d'infraestructures i de serveis que el PP, després de molts anys governant en la Comunitat Valenciana, no va fer", ha finalitzat.

Arxivat a:

Destacats