Més d'un 70% de participació en les Primàries de Compromís

En la llista municipal per València Pere Fuset repeteix com el més votat per la llista municipal

Guardar

PrimariasCompromis
PrimariasCompromis

Les Primàries de Compromís han acabat aquest dissabte amb un rècord de participació, més d'un 70% que es tradueix en 34.558 vots. Així, els valencians i les valencianes que s'han inscrit en aquest procés obert a tota la ciutadania han decidit la conformació definitiva de les llistes de Compromís a les eleccions municipals, autonòmiques i europees.

En la llista autonòmica, Mónica Oltra repeteix com a candidata a la Generalitat amb un 87% dels suports i 23.315 vots. És així la candidata a la Generalitat de tots els partits amb més participació en unes primàries de tota Espanya. De fet comparats amb les dades de 2015 en els quals va obtindre 22.152, Oltra es reafirma i gana més confiança en els valencians i les valencianes.

Oltra ha valorat aquest procés de primàries com un "èxit perquè tindre en el cens prop de 50.000 persones significa que un 1% de la població de la Comunitat Valenciana està apuntada per a votar en la Primàries de Compromís, aqueix percentatge sobre cens electoral és major encara. La ciutadania decidirà com són les llistes electorals de Compromís, estem orgullosos d'un procés democràtic que no té precedent a Espanya tan participatiu i profund.

Per Castelló, anirà Marzà com a número 1, per València, serà Fran Ferri i en el cas d'Alacant, finalment encapçalarà la llista Aitana Más. En la llista autonòmica per València, el segon més votat ha sigut Enric Morera.

Llista Municipal de Compromís a València

A la ciutat de València la participació també ha batut tots els rècords. En 2015, van participar un total de 3346 persones i en aquesta ocasió, han sigut 6.814 les que han decidit votar en aquestes primàries amb un cens de 11.534. Sens dubte, la maquinària de Compromís està en plena forma.

Pere Fuset repeteix com el polític més votat de la llista municipal. A ell, li segueix Carlos Galiana, Isa Lozano, Gloria Tello i Giussepe Grezzi.

Destacats