Merino titlla de "lamentable" la marxa de quatre diputats i ratifica la "unitat" de Cs en les institucions

Guardar

MiembrosCS
MiembrosCS

La síndica de Ciutadans, Ruth Merino, ha qualificat de "lamentable" la marxa de quatre diputats del seu grup en les Corts, encara que mantenen l'acta i segueixen com no adscrits, i ha ratificat la "utilitat" del seu partit en totes les institucions d'Espanya. També ha ressaltat el compromís que tenen amb el projecte "centre liberal" tant dels seus companys a València com dels regidors a l'Ajuntament d'Alacant.

Així ho ha defensat aquest dilluns en roda de premsa a Alacant al costat de la vicealcaldessa de la capital, Mari Carmen Sánchez, per a presentar una bateria de deu propostes per al turisme en la Comunitat Valenciana i a la província d'Alacant.

Sobre la baixa dels quatre diputats, Merino ha recordat que van signar una "carta ètica" per a prometre deixar l'acta en cas d'eixir del grup. "Creiem que haurien de deixar l'acta i ho demanem perquè ells ho van signar, per la qual cosa els seus arguments ja tenen poc pes", ha recalcat.

Segons ha explicat, es van assabentar el mateix divendres i els quatre "trànsfugues" encara no han fet pràctica "la seua passada al grup dels adscrits". També ha reconegut que els seus actuals 13 companys en les Corts i ella van tindre una reunió amb la "cúpula" del partit, entre els quals figuraven Edmundo Bal i Marina Bravo, per a "reafirmar" el seu compromís.

"Tot dona moltes voltes, i en la política més que mai, però el nostre grup en les Corts i els regidors d'Alacant tenim moltes ganes de traure el projecte avant", ha enaltit la portaveu 'taronja'.

Al seu judici, malgrat els mals resultats per a Cs en les eleccions de Madrid, Edmundo Bal era "el millor candidat" per a la Comunitat, per la qual cosa ha lamentat la "falta de temps" per a valorar al seu company i al seu partit.

PP I MAZÓN

En un altre ordre d'assumptes, preguntada sobre un possible "acostament" al PP, Merino s'ha desmarcat apuntant algunes diferències entre tots dos partits, a més de ratificar la "utilitat" del seu partit en totes les institucions d'Espanya: "Ells són un partit de dretes i conservador, nosaltres de centre i liberal".

També s'ha referit a la candidatura per a liderar el PPCV de Carlos Mazón, president de la Diputació i del PP d'Alacant, i a l'"estratègia" dels 'populars' sota el lema 'portes obertes' per a altres polítics.

Respecte a una possible "fugida" de més militants al PP, la síndica ha confiat que "no estan per la labor" de canviar de partit perquè volen "afermar-se encara molt més a Espanya, que necessita un partit fort de centre i liberal".

"A Espanya hi ha molta polarització, partits extremistes i això no ho volem. L'objectiu és allunyar d'Espanya l'extremisme, els nacionalismes i els interessos minoritaris", ha defensat.

"ÉS IMPOSSIBLE ATRAURE EL TURISME"

Tant la portaveu parlamentària com la vicealcaldessa d'Alacant han criticat que el govern autonòmic (PSPV-Compromís-Unides Podem) no compleix amb el que promet en les ajudes al turisme, on veuen poca efectivitat i escassetat: El Botànic no té ganes de fer el que l'oposició li proposa i es veu que hi ha poca previsió per la seua part perquè el sector del turisme es recupere".

Ruth Merino també ha lamentat que el 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, no "embene" les bones dades que la Comunitat ha obtingut en les últimes setmanes en la pandèmia mundial, amb el que "és impossible atraure el turisme".

Així ha urgit a Puig al fet que "òbriga més la mà" amb les restriccions, especialment amb el toc de queda a les 00 hores. "Els empresaris han demostrat ser responsables, i més després de demostrar-se que la gent té més perill fora d'un establiment que dins d'ell", ha dit.

Arxivat a:

Destacats