Merino: "No hi ha intenció de revertir res que no siga l'habitual en referència a les llengües que es parlen en cada zona"

Guardar

Ruth Merino, portaveu del Consell
Ruth Merino, portaveu del Consell

La portaveu del Consell, Ruth Merino, ha assenyalat que s'han iniciat els tràmits per a la modificació de la llei de Plurilingüisme en el projecte de la llei d'Acompanyament per a 2024, però preguntada per la Llei d'Ús, ha manifestat: "No hi ha cap intenció de revertir res que no siga l'habitual referent a les llengües que es parlen en cada zona".

Així s'ha pronunciat Ruth Merino en la roda de premsa posterior al Ple del Consell, on ha fet referència a la proposta de modificació de la Llei de Plurilingüisme inclosa en l'avantprojecte de la llei d'Acompanyament. En preguntar-li sobre la proposta de Vox per a canviar el domini lingüístic d'Alacant a zona castellanoparlant, finalment retirada, ha subratllat el "respecte a l'autonomia municipal".

"El Consell té la intenció de complir la llei, respectar les zones castellanoparlants de sempre a les quals se'ls ha intentat ficar d'una forma poc adequada l'ús del valencià, que és una llengua que cal voler i oferir l'oportunitat d'aprendre, però no imposar", ha indicat.

Ahir, Vox a l'Ajuntament d'Alacant ha retirat durant el ple del consistori la proposta de declaració institucional que buscava instar a les Corts a incloure a la ciutat com a municipi de predomini lingüístic castellà, ja que ha afirmat que la Generalitat "treballa en la reforma per a eliminar la imposició lingüística" a la ciutat.

Aquest mateix matí, la presidenta de Les Corts, Llanos Massó, ha insistit hui que hi ha un acord perquè "per fi" es "respecte la lliberta lingüística en tots els municipis".

Arxivat a:

Destacats