Merino insta a Puig a "ser valent" i a suprimir els aforaments "per a acabar amb els privilegis injustos de la classe política"

La síndica de Cs critica que el bipartidisme convertisca la Comunitat Valenciana en "epicentre de la corrupció" i reivindica el projecte liberal com "l'únic regenerador"

Guardar

La síndica de Ciutadans (Cs) a Les Corts Valencianes, Ruth Merino
La síndica de Ciutadans (Cs) a Les Corts Valencianes, Ruth Merino

La síndica de Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes, Ruth Merino, ha instat el president Ximo Puig a "ser valent" i a suprimir els aforaments "per a acabar amb tota mena de privilegis injustos dels quals gaudeix la classe política". Així s'ha expressat Merino durant la sessió de control del ple de les Corts, en la qual ha avançat que Cs ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) per a eliminar aquesta situació jurídica, ha proposat al president "treballar junts, amb honradesa i voluntat política, per a millorar la imatge que els valencians tenen de les institucions".

En aquest sentit, la portaveu del grup liberal ha demanat "assumir responsabilitats polítiques", en referència als últims casos de corrupció que han esguitat al bipartidisme en la Comunitat Valenciana. "Erial, cas Fabra, la Gürtel, Fitur, la visita del Papa, la Fórmula 1, i, el més recent, Azud, trama en la qual es veuen implicats tant PP com PSOE", ha enumerat Merino després de lamentar els "infinits casos que han convertit la Comunitat Valenciana en l'epicentre de la corrupció a Espanya".

"Però és que ara, veiem com el tripartit es tapa les seues vergonyes entre ells: PSPV calla davant la més que probable imputació de la vicepresidenta Oltra pel cas d'abusos sexuals a una menor, i Compromís, a canvi, lleva ferro a les evidents irregularitats en el cas del germà de Puig", ha afegit la síndica, qui s'ha qüestionat "què és el que han fet des de 2015 aquells que van arribar prometent regeneració".

Per a Merino, ha quedat demostrat que "Cs és l'únic partit regenerador, que denuncia i combat tot tipus de corrupció, vinga d'on vinga", per això "el partit liberal li resulta tan incòmode al bipartidisme, perquè denúncia amb coherència i sense complexos totes les irregularitats". "Senyor Puig, actue com el president de tots els valencians, prenga decisions valentes, deixe a un costat els moviments partidistes en clau electoral que s'han vist en les Conselleries en l'última setmana i aborde, d'una vegada, els canvis estructurals que necessita la Comunitat Valenciana", ha conclòs.

Arxivat a:

Destacats