Merino insta a Puig a "fixar prioritats, abandonar les polítiques supèrflues i baixar els impostos a tots els valencians"

La síndica de Cs reclama “facilitar l'activitat als treballadors autònoms” i mesures per a fer front a la inflació com “deflactar l'IRPF autonòmic”

Guardar

Ruth Merino, síndica de Ciudadanos en Les Corts Valencianes
Ruth Merino, síndica de Ciudadanos en Les Corts Valencianes

“Deixe les polítiques supèrflues a un costat, senyor Puig, fixe unes prioritats clares en el Consell i baixe els impostos a tots els valencians perquè els diners es quede en la butxaca de les famílies i puguen arribar amb dignitat a final de mes”. Així s'ha dirigit la síndica de Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes, Ruth Merino, al president de la Generalitat, Ximo Puig, durant la sessió de control en ple de la Cambra, en la qual ha enlletgit al president que “traga pit d'èxits com la gigafactoría de Sagunt o la inversió de Ford a Almussafes quan la desocupació juvenil frega el 30% o la renda per càpita valenciana se situa 12 punts per davall de la mitjana nacional”.

Merino ha exposat com a exemple el cas de Portugal, “on, amb una inflació 2 punts per davall de l'espanyola, el seu Govern, socialista, per cert, ha reaccionat baixant impostos”. Per a la síndica de Cs, la Comunitat Valenciana “té molt de marge d'acció” i, entre altres qüestions, “això passa perquè el tripartit deixe de dedicar temps i recursos a l'espectacle polític que està donant”.

“Creu que als qui no poden pagar la factura de la llum o omplir el depòsit de gasolina els amoïna si a Oriola o Requena es parla valencià? Les famílies que no poden omplir la nevera estan d'acord amb les subvencions a entitats pancatalanistes? Creu que el pacient que porta tres mesos esperant a ser operat veu prioritari dur a terme les reversions sanitàries?”, ha plantejat la portaveu parlamentària després d'assegurar que, “a les famílies valencianes, el que de veritat els preocupa és arribar a final de mes i disposar d'una sanitat de qualitat per als seus majors i una educació en llibertat per als seus fills”.

En aquest sentit, la portaveu parlamentària ha insistit en la proposta de Ciutadans per a deflactar la tarifa de l'IRPF autonòmic, “en un moment clau amb la inflació disparada”, així com en un pla “que facilite el desenvolupament de l'activitat per al col·lectiu dels treballadors autònoms”. “La Comunitat Valenciana el que necessita menys impostos, menys ideologia, més pragmatisme i, per descomptat, molta més eficàcia en la gestió”, ha conclòs.

Arxivat a:

Destacats