Merino defensa la política sensata de Cs i proposa un pacte valencià per la sanitat i una baixada d'impostos

Subratlla que Ciutadans, des del seu espai liberal, arribarà a acords per a millorar la vida de la gent, enfront dels extrems, al populisme i al nacionalisme

Guardar

Ruth Merino, Síndica de Ciudadanos al Debat de Política General
Ruth Merino, Síndica de Ciudadanos al Debat de Política General

La síndica de Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes, Ruth Merino, ha defensat “la política sensata de Ciutadans” i ha proposat un gran pacte autonòmic per la sanitat i l'educació i una reforma fiscal ambiciosa que baixe els impostos als valencians. Merino, en el debat de política general, li ha exigit al president de la Generalitat, Ximo Puig, “altura de mires” i ha subratllat que “Cs des del seu espai liberal, on defensa els valors constitucionals des de la sensatesa, continuarà treballant per fer política responsable i per arribar a acords que milloren la vida de la gent, enfront dels extrems, al populisme i al nacionalisme”.

La líder parlamentària de Cs, que ha començat el seu discurs recordant als valencians morts per coronavirus i agraint als professionals sanitaris el seu treball, ha criticat la falta de “autocrítica i d'humilitat” del president, però ha rebutjat “la crispació, l'escalada de desqualificacions i l'encreuament d'acusacions sense sentit”. Ha advocat per la “política assenyada”, la que s'entén “com aqueixa responsabilitat que es tria per a trobar solucions als problemes reals” i, en aquesta línia, ha oferit al president un acord per a baixar els impostos de manera “creïble i assenyada” perquè és “descoratjador” que siguem una de les autonomies amb “més pressió fiscal”.

“Estem amb el preu de la llum pels núvols, molts negocis amb la persiana baixada i moltes famílies travessant grans dificultats, per la qual cosa és urgent deixar d'esprémer als valencians i traure'ls d'aquest infern fiscal que allunya la inversió i impedeix la creació de llocs de treball”, ha explicat.

Recuperar la llibertat dels pares per a triar la llengua en la qual volen que s'eduquen els seus fills, posar fi a l'atac a l'escola concertada, agilitar les convocatòries d'oferta pública d'ocupació sanitari, enfortir la col·laboració públic-privada per a crear més places de residències de majors, fomentar l'educació infantil gratuïta i aprovar més mesurades de suport per al sector turístic, per als autònoms i per a les pimes, són unes altres de les iniciatives que ha proposat Cs.

“En Ciutadans no estem pendents de si hi ha o no avançament electoral, no estem en campanya, sinó treballant per a solucionar els problemes dels valencians”, ha afegit, i ha advocat per una “autèntica reestructuració de la Comunitat Valenciana, fent reformes per als pròxims 40 anys, reformes assenyades, centrades i lluny dels extrems”.

A més, gran part de la intervenció de la síndica de Ciutadans ha girat entorn de la gestió de la pandèmia. Ha criticat que el comité d'experts no haja existit com a tal i ha lamentat la improvisació, la falta de previsió, les excessives limitacions i prohibicions i que les ajudes econòmiques per als sectors econòmics hagen sigut insuficients.

També ha comentat un dels problemes fonamentals, com és l'infrafinançament, que segueix sense solucionar-se per “la falta de voluntat política” i ha afirmat que l'únic despatx que ha de visitar Puig és el de la Moncloa. “Estem cansats de les excepcions als polítics nacionalistes bascos i catalans per part dels governs del PP i PSOE”, ha afirmat.

Respecte a l'àrea de serveis socials, Ruth Merino ha enlletgit que la consellera Mónica Oltra “estiga més preocupada a pegar colzades a esquerra i dreta per a trobar el seu espai i el seu protagonisme que a fer el seu treball”, com demostra que la Comunitat Valenciana tinga un dèficit de 21.900 places en residències i que es retarden tots els pagaments de les ajudes. A més, ha exigit la destitució immediata d'Oltra per intentar tapar el cas d'abús sexuals a una menor tutelada.

Destacats