Merino: "La baixa execució de les inversions de l'Estat a la Comunitat és una mostra més del maltractament als valencians"

Guardar

La síndica de Ciutadans (Cs) a Les Corts Valencianes, Ruth Merino
La síndica de Ciutadans (Cs) a Les Corts Valencianes, Ruth Merino

La síndica de Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes, Ruth Merino, en declaracions prèvies a la junta de síndics, ha titllat l'execució de les inversions de l'Estat en la Comunitat Valenciana de "baixíssima". L'ha considerada "una mostra més del maltractament que venim patint els valencians dels governs centrals tant d'esquerres com de dretes".

"És un problema enquistat, com el del finançament, que ni el PSOE ni el PP, amb majories absolutes han solucionat, tractant als valencians com a ciutadans de segona", ha criticat la portaveu parlamentària, qui ha destacat que, per contra, "Cs demostra és l'únic partit que cree en la igualtat de tots els espanyols".

En referència al 40 aniversari de l'Estatut, Merino ha anunciat que Cs no participarà "com a protesta", ja que "el lema triat, com es fa amb les llengües, pretendre dividir als valencians en comptes d'unir-los". "En Cs tenim un gran respecte a l'Estatut perquè creiem en l'estat de les autonomies, no com uns altres que volen destruir-lo", ha advertit la síndica de la formació liberal, al mateix temps que ha defensat que "és una data per a commemorar i mantindre's per damunt d'una altra mena de lluites, en les quals ens sembla està un Partit Socialista, que es veu escorat cap als extrems".

D'altra banda, Merino ha explicat que "Cs valorarà la proposta de Puig sobre la descentralització" perquè, ha esgrimit, "no ens sembla malament que institucions de l'Estat puguen estar fora de la capital, sempre que es traduïsca en una major eficiència en la gestió sense generar més duplicitats".

A més, preguntada pel pacte anticorrupció proposat per Podemos, la síndica de la formació liberal ha contestat que "ens dona una mica de riure perquè voten en contra quan es tracta de casos vinculats a Puig i Oltra". "Nosaltres sí que vam demostrar que sempre estarem davant de la corrupció independentment del partit d'on venja", ha subratllat.

Finalment, la síndica de la formació taronja ha avançat que en el pròxim ple Cs preguntarà al conseller de Sanitat "què opina sobre la polèmica campanya de Chemsex i si considera adequat fomentar que la joventut consumisca drogues de manera segura". Igualment, ha concretat, "Cs interpel·larà sobre la desaparició d'orientadors en col·legis i els problemes de cara al pròxim curs per l'aplicació de la LOMLOE i la incertesa que genera entre el professorat".

Arxivat a:

Destacats