Medi Ambient de la Diputació posarà en marxa l'Observatori del Clima en Ruta

La Diputació de València i la Fundació València Clima i Energia signen una col·laboració amb el fi de desplegar, de manera itinerant, l'activitat que actualment la fundació ofereix amb l'Observatori del Canvi Climàtic

Guardar

Observatori del Canvi Climàtic
Observatori del Canvi Climàtic

La Diputació de València i la Fundació València Clima i Energia han signat un acord de col·laboració amb l'objectiu de desplegar en l'àmbit comarcal, i de manera itinerant, l'activitat que actualment la fundació ofereix a la ciutat de València amb l'Observatori del Canvi Climàtic.

Amb la posada en marxa de la col·laboració i a partir de l'any que ve, l'àrea de Medi Ambient de la Diputació reproduirà el missatge de l'Observatori del Canvi Climàtic als municipis valencians, mitjançant tallers i activitats sobre estalvi i eficiència energètica, prevenció de residus i reutilització, i consum responsable. Per la seua part, la Fundació València Clima i Energia aportarà el personal i els mitjans materials i educatius necessaris, així com una experiència de quasi deu anys.

La vicepresidenta de la Diputació i responsable de l'àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, ha valorat positivament la col·laboració i ha manifestat que "l'educació ambiental ha demostrat ser una eina clau, i la millor manera de formar i sensibilitzar a la ciutadania és a través d'accions implementades per entitats que sàpiguen transmetre, de forma adequada i amb una contrastada base científica, què és el canvi climàtic, com afrontar-lo i com adaptar-se".

La situació d'emergència climàtica en la qual ens trobem requereix accions transformadores, efectives i contrastades per a lluitar contra el canvi climàtic. L'Observatori del Canvi Climàtic és un centre municipal que acull cada any centenars de visites i milers de visitants, els quals els atorguen una altíssima valoració a les activitats acomplertes (9,17 en 2018, 9,41 en 2019 i 9,18 en 2020). En 2020, tot i les complicacions a conseqüència de l'emergència sanitària, l'Observatori va atendre a 4.341 persones.

L'Observatori del Canvi Climàtic de la ciutat de València, equipament d'educació ambiental en actiu des de 2012, té un ampli ventall d'activitats que amb aquesta col·laboració s'exportarà a centres educatius com també associacions culturals i professionals, així com a esdeveniments en carrers o recintes, donada la seua àmplia experiència en tota mena d'activitats, fires i interacció amb grups diversos de població i alumnat.

Destacats