Mazón: "Volem solucions al dèficit hídric, a l'infrafinançament, i així ho exigirem"

El President de la Generalitat reivindica el finançament, solucions al déficil hídric i desitja una Comunitat sense la xacra de la violència contra les dones.

Guardar

El President de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, en el seu primer discurs nadalenc.
El President de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, en el seu primer discurs nadalenc.

El President de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, ha volgut dedicar el seu primer missatge de final d'any a tots els valencians, castelloners i alacantins per a agrair les mostres d'afecte i posar en valor el valor de la nostra terra.

En aquest primer discurs, Mazón s'ha volgut dirigir des del Castell de Santa Bàrbara d'Alacant, l'espai més visitat de tota la Comunitat Valenciana. El President ha posat en valor les famílies diverses en aquestes dates i també els productes de la terreta que no haurien de faltar en les taules com "les carxofes d'Almoradí o Benicarló, per als llagostins, els de Vinaròs i Guardamar; per a brindar, un bon cava de Requena; per al torró, el de Xixona i per al raïm, l'embutxacada del Vinalopó ".

Reivindicar un finançament just i una solució al dèficit hídric

"Volem solucions al dèficit hídric, a la infrafinançament, i així exigirem, des del rigor que les sustenten, i no tenen un altre objectiu que evitar que puga haver ciutadans de primera o de segona." ha manifestat Mazón.

Per a això, el President considera que s'ha d'apostar per la trobada i no el conflicte i "és l'hora de situar-nos i romandre al costat de la generositat, no de la perspectiva unilateral, egoista." puntualitza.

En aquest sentit, ha ratificat la seua aposta perquè els pròxims anys a la Comunitat Valenciana no siguen "anys de picabaralles, sinó de treball fructífer i eficaç" perquè així ho "esperen i exigeixen" els regants per a continuar sent l'horta d'Europa, el teixit empresarial per a implantar els seus projectes i tindre bones connexions com el Corredor Mediterrani o l'ampliació del Port de València, així com els ciutadans i les empreses que necessiten una Administració senzilla, fàcil i eficaç.

El cap del Consell també ha volgut tindre un record especial amb les dones víctimes de violència i ha reclamat una Comunitat Valenciana lliure d'aquesta xacra, a més de reiterar el compromís del Consell per eradicar-la.

"Una terra excepcional"

En les seues paraules, el president de la Generalitat ha elogiat la Comunitat Valenciana com un lloc "magnífic i excepcional". Va destacar l'energia palpable en la regió, provinent punt dels regants com de les empreses, pimes i autònoms, elogiant el seu compromís amb la igualtat, el territori i el progrés per a tots.

En un discurs que transcendeix l'àmbit polític, Carlos Mazón va ressaltar la generositat i el compromís de la Comunitat Valenciana amb la igualtat, tant dins de la regió com cap a altres territoris, subratllant la contribució al desenvolupament de tota Espanya.

Mazón va posar l'accent en la diversitat de perspectives dels valencians, castellonencs i alacantins, reconeixent les diferents formes d'expressar el desig d'un feliç any nou, reflectint així la riquesa de matisos que caracteritzen a la Comunitat Valenciana, sense importar l'idioma utilitzat.

Quant als turistes que visiten la regió en aquestes dates nadalenques, va reiterar la seua benvinguda, considerant-los part integral del futur de la Comunitat Valenciana i expressant el desig que s'unisquen al projecte compartit.

"Un Nadal més valencià"

En un altre context, el president va expressar el seu desig que en el Nadal es gaudisquen receptes amb productes típics de la gastronomia local, com a carxofes d'Almoradí o Benicarló, llagostins de Vinaròs o Guardamar, cava de Requena, torró de Xixona i raïm embutxacat del Vinalopó.

Així mateix, va encoratjar a incloure en les cartes als Reis Mags productes regionals, com la "magnífica" artesania, calçat, joguets o llibres d'editorials valencianes, destacant la importància de recordar a Les seues Majestats d'Orient que en la regió tots contribueixen junts i en llibertat.

El president també va expressar el seu agraïment a les forces de seguretat, emergències, personal sanitari, i treballadors del transport i la neteja durant aquests dies festius. Va estendre les seues felicitacions d'any nou als més de cinc milions d'habitants de Castelló, València i Alacant.

Destacats