Mazón: “Volem ser una societat que aposta per l’esport com un valor en si mateix”

Guardar

Elisa Aguilar, Carlos Mazón, Sergio Scariolo i Mª José Catalá
Elisa Aguilar, Carlos Mazón, Sergio Scariolo i Mª José Catalá

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha manifestat que “volem ser una societat que aposta per l’esport com un valor en si mateix” durant la presentació del Torneig Preolímpic Masculí de Bàsquet. Un acte en el qual també han participat l’alcaldessa de València, M. José Catalá, la presidenta de la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB), Elisa Aguilar,  el seleccionador nacional, Sergio Scariolo i que ha comptat amb la presència del vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera, entre altres autoritats.

Durant la seua intervenció, el cap de l’executiu valencià ha agraït que la Federació Internacional de Bàsquet (FIBA) haja designat València com una de les quatre seus per a acollir els Preolímpics juntament amb El Píreo (Grècia), Riga (Letònia) i San Juan (Puerto Rico). En este sentit, ha reivindicat la coordinació i el treball conjunt entre la FEB, Generalitat Valenciana, Ajuntament i Diputació perquè València es convertisca en capital mundial del bàsquet.

Carlos Mazón ha subratllat el paper que exercixen l’esport i el bàsquet a la Comunitat Valenciana i ha fet referència a la reforma fiscal iniciada pel seu Consell on, entre altres deduccions socials en l’IRPF, s’inclouen deduccions del 30 % fins a 150 euros en la pràctica esportiva. Així, ha manifestat el seu orgull pel fet que fer esport en el nostre territori desgrave impostos “perquè una societat que fa esport és més sana i prevé millor les malalties”.

Igualment, el cap de l’executiu valencià ha expressat la seua satisfacció perquè València aculla el preolímpic de bàsquet masculí i ha destacat que l’aposta i l’ambició de la Comunitat Valenciana pels esdeveniments esportius de qualitat “anirà a més”. En esta línia ha afirmat que “València ha de brillar perquè s’ho mereix i perquè vol guanyar el futur”.

Carlos Mazón ha apuntat a la rellevància que ha adquirit el bàsquet en el nostre territori pels valors que encarna i ha manifestat que “València retornarà al bàsquet tot el que esta disciplina ha aportat a la ciutat”.

Finalment, ha agraït a la Federació Espanyola de Bàsquet i a la selecció espanyola d’esta disciplina “per continuar sent referència per als xiquets i xiquetes de la Comunitat Valenciana”.

El millor bàsquet mundial, a València

Del 2 al 7 de juliol, el Preolímpic Masculí de Bàsquet es disputarà en el pavelló de la Font de Sant Lluís i atorgarà una de les quatre places per determinar per a participar en els pròxims Jocs Olímpics de París que se celebren del 26 de juliol a l’11 d’agost.

Durant sis dies la capital del Túria acollirà el millor del bàsquet de l’àmbit internacional. La selecció espanyola de bàsquet, coneguda popularment com a #LaFamilia, jugarà a casa i comptarà amb tot el suport de l’afició per a lluitar per la classificació als que serien els seus catorzens jocs olímpics.

Espanya competirà en el grup A juntament amb Líban i Angola. Els dos millors equips del grup es creuaran amb els dos millors del grup B, format per Polònia, Finlàndia i Bahames. Els guanyadors de les semifinals arribaran a la gran final que es disputarà el diumenge 7 de juliol i decidirà la desitjada plaça per a París.

Arxivat a:

Destacats