Mazón: "Tenim una oportunitat històrica perquè la Comunitat Valenciana siga un projecte col·lectiu i exemple de convivència"

Així ho ha manifestat el 'president' de la Generalitat Valenciana, encarregat d'inaugurar les activitats de 2024 del Club de Trobada Manuel Broseta

Guardar

El president de la Generalitat Carlos Mazón
El president de la Generalitat Carlos Mazón

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha afirmat que "tenim una oportunitat històrica perquè la Comunitat Valenciana s'assente com un projecte col·lectiu allunyat del conflicte, exemple de convivència i model d'equilibri".

En la conferència que ha pronunciat en el Club de Trobada Manuel Broseta, el cap del Consell ha defés una Comunitat Valenciana de convivència, tranquil·la i generosa "amb un projecte col·lectiu de proximitat, de llibertat, de diversitat, equilibrat, de profund respecte per les persones i de generositat amb el desenvolupament d'Espanya".

Durant la seua intervenció, el president de la Generalitat ha fet referència a l'etapa de gestió de l'anterior Consell per a assenyalar que "es van posar en perill els pilars de la convivència amb polítiques de divisió, imposició i deslleialtat" i on "va sobrar doctrina".

En eixe sentit, ha afirmat que de no haver-se produït el canvi "la Comunitat Valenciana seria la Navarra del País Basc, potser un peatge a pagar, des de la complicitat amb el procés separatista".

Per tot això, ha apostat per "una Comunitat d'equilibri en el seu desenvolupament, entre les nostres capitals, entre els nostres sectors productius, entre el litoral i l'interior". "Equilibri en el limítrof: al costat de Castella i Lleó, som la comunitat autònoma que suma més comunitats limítrofes. Múrcia, Castella-la Manxa, Aragó, Catalunya i Balears. I en el fons Madrid, amb l'AVE, també ho és", ha agregat el cap del Consell.

Per al president "tenim la responsabilitat, el privilegi i l'oportunitat de ser una Comunitat decisiva per a totes elles" i ha recordat que les nostres carreteres, els nostres ports, amb el corredor, "són eixos de connexió decisius per a més de 19 milions de persones".

Una terra excepcional

Igualment, ha qualificat a la Comunitat Valenciana com a "terra excepcional" i ha fet referència al fet que la seua posició de centralitat en l'arc mediterrani nacional "ha de construir un avantatge de progrés de primer orde en el nostre desenvolupament".

De la mateixa manera, ha esmentat que ocupem el nucli de trànsit i connexions d'una zona que aglutina per ella mateixa: el 46% del PIB nacional, el 47% de la població espanyola, el 48% de la producció industrial de tota Espanya, el 50% del valor agregat brut de la producció agrària, el 60% de les exportacions que ixen a Europa i més de la meitat de tot el trànsit marítim espanyol.

En el seu discurs, Carlos Mazón ha manifestat el seu compromís i convicció perquè la Comunitat Valenciana "jugue un paper excepcional en els pròxims anys" i ha reiterat la seua voluntat de continuar intentant arribar a pactes amb totes les forces polítiques, en matèries crucials com a aigua i finançament, per a "garantir que el nostre territori complisca eixe paper excepcional".

En esta línia, ha instat la classe política valenciana a invertir el seu esforç i temps en propostes i no en soroll, "a donar la batalla a les grans qüestions" perquè "el dèficit hídric no espera a 2027, l'ampliació del Port de València no podia esperar a 2027, les ampliacions de Manises i l'Altet, no coneixen del calendari electoral i el soterrament de les vies del tren a Alfafar és hui, no en 2027".

Construir un futur millor

El cap del Consell també ha fet referència als propòsits de "diàleg, respecte i l'intercanvi d'idees" que van animar la creació del Club Trobada Manuel Broseta i ha assenyalat que "formen part del nostre millor passat i hem de reivindicar-los com a element imprescindible del futur".

En esta línia, ha assegurat que "esta etapa d'insistència en el dissens i a alimentar la divisió passarà i el llegat de la bona política, el dels bons i assenyats lideratges romandrà intacte per a construir un futur millor".

Així, ha subratllat que "la bona política, el bon lideratge, no és el que et fa guanyar temps en l'estratègia comunicativa d'un dia, sinó el que tranquil·litza i el que pensa en iniciatives de llarg recorregut que canvien el perfil de tota una generació".

De la mateixa manera, ha criticat la falta de lideratge "en qui pertorba o incorpora soroll a la conversa de tots" i ha assenyalat la seua convicció que "el futur del nostre territori se soluciona i es va concretant en la Comunitat de cada dia, en la qual van fent els seus ciutadans".

Destacats