Mazón: "Continuem treballant amb i per als municipis i les províncies com eixe gran sumatori que és la Comunitat Valenciana"

Guardar

Vicente Mompó, Carlos Mazón, Marta Barrachina i Toni Pérez
Vicente Mompó, Carlos Mazón, Marta Barrachina i Toni Pérez

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, i els presidents de les diputacions provincials d'Alacant, València i Castelló han firmat els acords de cooperació entre la Generalitat i les tres diputacions provincials per al foment de la participació ciutadana, la transparència i el bon govern en l'àmbit local a través de la concessió d'ajudes a les entitats locals de menys de 20.000 habitants.

Mazón ha assenyalat que la firma d'este conveni "és prioritària" i ha destacat que "continuem treballant des d'una Generalitat que aposta pels municipis i per les províncies, com eixe gran sumatori que és la Comunitat Valenciana.".

El cap del Consell ha destacat que esta aliança "és fonamental per als xicotets municipis" perquè la Generalitat i les diputacions "treballem tots junts" i obrint "una etapa municipalista important que és la que ha posat en marxa este govern del canvi".

Este acord ha sigut rubricat pels tres presidents que han coincidit en l'essencialitat d'este conveni per a les xicotetes poblacions de la Comunitat.

El president de la Diputació d'Alacant, Toni Pérez, ha destacat l'"aposta ferma d'obrir el govern de la Generalitat Valenciana a través de les diputacions provincials i així arribar als municipis". Per la seua part el president de la Diputació de València, Vicent Mompó, ha manifestat l'alegria d'apostar pels pobles de menys de 20.000 habitants que "és on han d'estar les diputacions". També la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, ha subratllat que gràcies a este conveni "els ajuntaments més xicotets de la província de Castelló podran fomentar la transparència i participació ciutadana a través de les seues associacions".

Acords de cooperació

Este conveni destina un milió d'euros a estos municipis i permetrà millorar la gestió, així com evitar duplicitats i augmentar la quantia i l'impacte dels projectes.

L'objectiu d'este acord és que els municipis xicotets de la Comunitat implanten projectes i es doten de les ferramentes necessàries per a complir amb les obligacions de transparència, publicitat activa i foment de la participació.

Per al repartiment del crèdit, dins de cada tipus d'accions, es tindrà en compte el nombre d'habitants de les entitats locals sol·licitants de la subvenció i es garantirà que aquelles que tinguen menys població disposen d'un percentatge de reserva del total dels fons.

Destacats