Mazón retrau a Puig que "s'inventa falsos debats per a tapar els problemes de la Comunitat Valenciana"

Guardar

El president del PPCV, Carlos Mazón
El president del PPCV, Carlos Mazón

El president del PPCV, Carlos Mazón, ha acusat aquest dimecres al president de la Generalitat, Ximo Puig, d'"inventar-se falsos debats per a tapar els problemes de la Comunitat Valenciana" i creu que està tractant "de desviar l'atenció sobre els problemes que és incapaç de solucionar".

"El Consell, després de set anys de tripartit, s'amaga i és incapaç de gestionar res", ha assenyalat Mazón en un comunicat, després de les declaracions d'ahir de Puig, qui va defensar que la descentralització d'institucions de l'Estat i empreses públiques "ajudaria a la cohesió d'Espanya" enfront d'independentistes i centralistes i que reduiria l'"efecte capitalitat, tan nociu per a Espanya".

Mazón ha ironitzat amb què "igual Puig creu que tothom està esperant que el Tribunal Constitucional trasllade la seua seu a Cadis o coses per l'estil" i li ha recomanat "parlar menys d'oficines i més d'empreses i inversions, d'ocupació juvenil, falta d'aigua, o reclamar infraestructures com el Corredor Mediterrani. Hauria de centrar els seus esforços en el que de veritat importa als ciutadans", ha exigit.

Per a Mazón, "allò que Puig ha d'explicar de veritat en la Comunitat Valenciana és per què segueix a Madrid el finançament que tots estem esperant i (Pedro) Sánchez ens continua negant, sense convocar el Consell de Política Fiscal i Financera. O per què el servei de Rodalia és un desastre amb Sánchez, amb (José Luis) Ábalos i amb Puig. O per què no reclama infraestructures".

Així mateix, li ha demanat que explique "per què hi ha consellers que fan marxes catalanistes en el dia 9 d'Octubre; per què ha deixat a Alacant i Castelló sense cobertura per a emergències sanitàries; per què es va comprometre a sis conselleries i ara són dotze o per què és el govern autonòmic amb més assessors de la història".

En aquesta línia, li insta a explicar "per què els salaris baixos paguen més imposats ací que en la resta d'Espanya, per què no funciona ni un sol programa d'ocupació juvenil amb un 42% d'atur juvenil o per què les polítiques d'habitatge públic són un fracàs en la Comunitat Valenciana".

Mazón sosté que Puig també hauria d'explicar "per què des de la Generalitat ni tan sols es demana perdó per tractar d'ocultar els abusos a menors o per què alguns familiars de Puig han muntat un càrtel amb subvencions públiques".

"Tot això és el que cal explicar, perquè qui porta set anys patint un tripartit nacionalista som els valencians i qui no està donant cap explicació és Puig. Això és el que cal explicar quan es tracta de la Comunitat Valenciana", ha conclòs.

Destacats