Mazón recalca que "l'opinió personal" de Barrera sobre 'Orgull de Comunitat' "no és la posició de la Generalitat"

Guardar

Presentació de la marca 'Orgull de Comunitat' en el Benidorm Fest 2024
Presentació de la marca 'Orgull de Comunitat' en el Benidorm Fest 2024

El president, Carlos Mazón, s'ha mostrat "encantat" d'haver presentat la marca 'Orgull de Comunitat' per a la inclusió del col·lectiu LGTBI i ha emmarcat les crítiques expressades pel vicepresident, Vicente Barrera, en una "opinió personal" que "no és la posició del govern de la Generalitat ni el que farà la Generalitat". "Tal qual, tal com sona".

Així ho ha assegurat el president valencià, el 'popular' Carlos Mazón, en ser preguntat pels mitjans per les declaracions del vicepresident segon, Vicente Barrera, de Vox, en la qual ha anunciat que els consellers del partit d'Abascal es desmarquen d'esta campanya de la Generalitat en considerar que en la Comunitat no hi ha problema de discriminació i que s'està comprant "el marc ideològic de l'esquerra".

Sobre aquest tema, Mazón ha asseverat: "És una discrepància, evidentment que ho és, no tenim cap punt en comú en esta qüestió".

I ha defensat que des de la Vicepresidència de Servicis Socials i d'Igualtat --que dirigix Susana Camarero (PP)-- "tenim la Direcció General de Diversitat amb tot el convenciment, amb tota la realitat que mereix esta atenció".

"Forma part del marc de les competències de la pròpia Vicepresidència i ho farem i estic encantat d'haver presentat la marca 'Orgull de Comunitat' precisament en el marc del Benidorm Fest, que em va semblar, a més, una situació molt alegre i molt positiva per a posar-ho en marxa", ha recalcat.

El cap del Consell ha apuntat que respecta "l'opinió personal" de Barrera, amb qui, segons ha dit, ja havia parlat sobre esta qüestió. "Ell té un altre punt de vista, jo el respecte però no és la posició del Govern de la Generalitat ni de la gestió de la Generalitat ni del que farà la Generalitat Valenciana. Tal qual, tal com sona", ha resolt.

Quan se li ha plantejat que Barrera forma part del Consell, Mazón ha respost que, "per descomptat", però que "aboca una opinió personal que no compartix ni la majoria del govern ni el que farem, que és desenvolupar-ho sense cap gènere de dubte".

També ha sigut preguntada pel tema, en la roda de premsa després del ple del Consell, la portaveu, Ruth Merino, qui ha subratllat que "per descomptat" que 'Orgull de Comunitat' seguix avant i ha defensat que "podem sentir-nos orgullosos de la diversitat" que hi ha en la Comunitat Valenciana.

Merino ha contextualitzat la posició de Barrera i els altres dos consellers de Vox en "una opinió que no és la del Consell" i ha assegurat que no té "res més a afegir", a més d'assenyalar que "potser li faltava informació completa" perquè les conselleries prenen "moltíssimes decisions".

MERINO: "ACCIÓ DEL GOVERN CONTINUA SENT ÚNICA"

"L'acció del govern continua sent única, compartim els passos que s'està donant", ha subratllat, per a garantir que "tot es debat de manera tranquil·la i respectuosa" i "totes les decisions" són "compartides" i s'adopten pel "consens de tots, independentment que puga haver-hi una opinió discrepant".

En esta línia, preguntada per si les relacions entre PPCV i Vox estan en un mal moment, ha asseverat: "Res més lluny de la realitat".

La també consellera d'Hisenda ha assegurat que no havia escoltat les declaracions de Barrera i que, al seu judici, els socis de govern compartixen "el respecte a la igualtat", per la qual cosa no l'"inquieta" esta discrepància. "Total normalitat, sense ruptures de cap mena", ha insistit, per a recordar que en les dues últimes legislatures de govern del Botànic va haver-hi "moltíssimes" diferències.

Per tot això, ha sostingut que la postura marcada pels consellers de Vox "entra dins de la voluntat del partit de fer-lo públic" i que això "no quitació perquè es continuen parlant les coses".

Arxivat a:

Destacats