Mazón: "Puig va mentir; el PSOE es va abstindre quan ens van retallar el transvasament del Tajo-Segura"

Guardar

Carlos Mazón en un acte de campanya de les eleccions municipals 2023 a Alacant
Carlos Mazón en un acte de campanya de les eleccions municipals 2023 a Alacant

El president del PPCV i candidat a la Presidència de la Generalitat, Carlos Mazón, ha afirmat hui que "Ximo Puig va mentir i el PSOE es va abstenir quan ens van retallar el transvasament del Tajo-Segura" i ha destacat que "el canvi que mereix la Comunitat Valenciana defensarà l'aigua dels nostres agricultors".

Mazón s'ha pronunciat així a Alacant, durant un acte de campanya al costat del sotssecretari d'Organització Territorial del Partit Popular, Miguel Tellado; el candidat a l'alcaldia, Luis Barcala, i el president del PP provincial, Toni Pérez.

"Hui a Alacant vull recordar-me de tot del que no s'ha acordat Ximo Puig: d'instituts, de col·legis, però també de les dificultats dels pescadors i dels agricultors, i també de la inflació, que pateixen cinc milions de persones en la Comunitat Valenciana menys una, que és el germà de Ximo Puig, al qual reguen amb subvencions", ha assenyalat.

El candidat a la Generalitat ha indicat que els agricultors "no tenen aigua perquè el sanchisme l'ha retallada". "Puig va mentir. Es va abstenir amb la retallada al transvasament, no va defensar als regants de la Comunitat Valenciana. El canvi en la Comunitat Valenciana significa defensar l'aigua que ens correspon cada dia". Així, ha indicat que el PPCV "mai deixarà als regants i al camp valencià de costat. La nostra veu continuarà sent forta governe qui governe. Tan contrari com la de Puig davant Sánchez".

"Això de Puig amb l'aigua ha sigut una rendició més davant els greuges de Sánchez a la Comunitat Valenciana, per això l'etapa del sanchisme ha de concloure i el canvi ha de començar en la Comunitat Valenciana", ha assenyalat Mazón.

Aigua en el programa de Govern del PPCV

El candidat del PPCV a la Presidència de la Generalitat ha assenyalat que el PP "està a favor d'un Pacte Nacional de l'Aigua" i ha recordat que el programa de Govern del PPCV inclou l'exigència d'aqueix pacte, així com l'elaboració de plans entre Generalitat, Diputacions i Ajuntaments que permeten la reutilització al 100% de les aigües regenerades, per a usos agrícoles i urbans.

"A més exigirem que el cost de l'aigua dessalada amb destinació a l'agricultura tinga un preu competitiu que permeta regar els cultius a preus raonables i impulsarem una segona modernització de regadius", ha explicat.

La Comunitat Valenciana, epicentre del canvi

Per part seua, el sotssecretari d'Organització Territorial del PP, Miguel Tellado, ha afirmat que la Comunitat Valenciana "és l'epicentre del canvi". "2023 és l'any del canvi en la Comunitat Valenciana i arribarà de la mà de Carlos Mazón. Un canvi que és imprescindible per higiene democràtica. El que està passant en la Comunitat Valenciana és inassumible en qualsevol país democràtic i Ximo Puig no és capaç de donar cap explicació", ha assenyalat en relació amb les informacions sobre les subvencions al germà del president de la Generalitat.

Així mateix, Tellado ha afirmat que "Ximo Puig i Pedro Sánchez són dues cares de la mateixa moneda". "El canvi comença ací i es tracta de derogar el sanchisme i la seua manera de fer política i que arribe un Govern del PP. Jo estic convençut que així serà, l'apunten totes les enquestes i el canvi arribarà a la Generalitat Valenciana el pròxim 28 de maig de la mà de Carlos Mazón".

Destacats