Mazón proposa una 'quota zero' per a autònoms menors de 35 anys

Guardar

Carlos Mazón i Teodoro García Egea durant la clausura de la Interparlamentària del PPCV a València
Carlos Mazón i Teodoro García Egea durant la clausura de la Interparlamentària del PPCV a València

El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, ha proposat hui establir una quota zero per als autònoms menors de 35 anys, així com mesures per a impulsar l'ocupació i l'accés a l'habitatge dins d'un Pla Integral de Joventut.

Mazón s'ha pronunciat així en la clausura de la Interparlamentària que el PPCV ha celebrat hui a València, i en la qual han participat també el secretari general del PP, Teodoro García Egea, juntament amb diputats provincials, autonòmics, nacionals i europeus.

Durant la jornada s'han celebrat diversos panells en els quals s'ha analitzat la importància de les xarxes socials en la comunicació política, les prioritats de la Comunitat Valenciana i els pròxims reptes. A més, els eurodiputats valencians Esteban González Pons i José Manuel García Margallo han desenvolupat el panell Forts a Europa, on han plantejat la necessitat de guanyar més pes en polítiques com l'agrària, la pesca, l'aigua, o infraestructures com el Corredor Mediterrani.

El president del PPCV ha assenyalat que l'ocupació juvenil "és una prioritat per al PPCV i un dels grans reptes que té la Comunitat", i ha lamentat que el tripartit nacionalista de Puig "ha tallat les ales als joves". Així, ha explicat que 2011 la Comunitat Valenciana era líder en joves independitzats d'Espanya, mentre que en 2021 la regió estava a la cua en emancipació de joves.

"Hui 9 de cada 10 joves de la Comunitat Valenciana no poden emancipar-se i cal solucionar-ho com més prompte millor. 600.000 joves valencians no tenen l'opció de viure solos i els pocs que poden accedir a un habitatge destinen el 72% del seu sou a pagar el lloguer", ha afegit.

Mazón ha criticat que una trava més per a l'accés a l'habitatge per part dels joves en la Comunitat Valenciana és el pagament del 10% del seu valor a causa de l'impost de transmissions patrimonials i ha assenyalat que el PPCV el reduirà al 3% perquè puguen accedir al seu primer habitatge". "És una necessitat, però no sols en aquest impost. Cal abaixar tots els impostos en la Comunitat, tal com proposem en la nostra proposta de reforma fiscal", ha assenyalat. El president del PPCV ha criticat, així mateix, que el Consell de Puig "no ha construït ni un sol habitatge per a joves en sis anys".

El president del PPCV ha desgranat altres propostes del PPCV per a impulsar l'ocupació jove, com vincular el 40% dels fons europeus a la creació d'ocupació juvenil o establir una quota zero d'autònoms per a joves menors de 35 anys durant els tres primers anys de la seua activitat. "Aprovarem línies d'avals perquè els joves menors de 35 anys puguen finançar la totalitat de la compra del seu primer habitatge en la Comunitat Valenciana".

La Comunitat Valenciana té actualment un 32% d'atur juvenil, per damunt de la mitjana d'Espanya que és, al seu torn, el país amb la taxa més alta de tota l'eurozona.

"El canvi és irreversible"

Així mateix, Mazón ha indicat que "l'objectiu d'aquestes jornades és continuar impulsant el canvi, que ja és una cosa irreversible. No hi ha un sol sector estratègic en la Comunitat que no estiga patint o tremolant davant el futur immediat. Ja està bé que la Comunitat Valenciana siga sempre el fanalet roig, amb un model que va fer el govern socialista de Zapatero. Ja està bé de ser els últims en pràcticament tot. El sainet ha sigut que després de set anys per fi va arribar un esquelet, però un esquelet ens deixava en els ossos i era contraproduent. Ens deixava encara pitjor i destrossa qualsevol aspiració d'igualtat dels ciutadans. Després van eixir els catalans d'ERC i fins a Zapatero dient que ningú ha de canviar res. No sols és la desgana i l'apatia sinó també la involució".

El president popular ha indicat que "fa falta un govern que estiga coordinat, que no es barallen entre ells i que rebaixe l'infern fiscal que tots estem patint. Podríem enumerar molts exemples: la taxa turística, la situació de les residències de la tercera edat que ha sigut dramàtica, en Rodalia hi ha un problema d'indolència, la ministra va dir que anava a anunciar un pla de xoc amb la Rodalia, però només va anunciar 65 informadors per a informar del pla de xoc i segueix sense haver-hi maquinistes".

"Els milions d'arbres que s'anaven a plantar -ha continuat- o el pla de salut mental, o les tres sentències judicials contra Puig per desprotegir als sanitaris en ple covid i no passa res. No hi ha pla de xoc ni atenció primària. Tampoc sabem què faran amb l'aigua on van canviant de discurs. Nosaltres parlem de la necessitat de solidaritat. A Espanya hi ha suficient aigua perquè no hàgem d'estar pendents si plou o no. Mentrestant, el PSPV va canviant de discurs. On està la bretxa social, la renda valenciana d'inclusió, l'ingrés mínim vital o el dret a la dependència de 4.111 ciutadans que han mort sense cobrar-lo".

 

"Puig ha passat de federalista a centralista per a no abaixar els impostos"


Carlos Mazón ha assenyalat que "ara que estem en el 40 aniversari del nostre autogovern, nosaltres creiem en el nostre territori com a territori amb identitat pròpia. Però els mateixos que demanen autogovern ara demanen que limite la capacitat fiscal de les autonomies. Com no els agrada abaixar els impostos han passat de ser federalistes als més centralistes del món. El nou centralisme fiscal de Puig. Nosaltres defensarem sempre el concepte de llibertat fiscal en la Comunitat Valenciana, Crec en l'autogovern, però cal demostrar a la gent que serveix per a arreglar-li la vida.

 

 

Arxivat a:

Destacats