Mazón proposa que l'IVF avale el finançament de la compra del primer habitatge per als menors de 35 anys

Guardar

El president del Partido Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón
El president del Partido Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón

El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, ha proposat hui que a partir de 2023 l'IVF aprove línies d'avals perquè els joves menors de 35 anys puguen finançar la totalitat de la compra del seu primer habitatge en la Comunitat Valenciana.

Carlos Mazón ha anunciat aquesta mesura en la clausura hui del XI Congrés Provincial Extraordinari Noves Generacions de la província d'Alacant de NNGG sota el lema "És el nostre moment" on s'ha elegit a Jaime Pérez com a nou president provincial amb el 98,2% dels vots. El Congrés s'ha celebrat a Elx en homenatge a Sergio Rodríguez i s'ha anunciat que l'Escola de Formació de NNGG de la província d'Alacant rebrà el seu nom.

El president del PPCV ha animat als joves "a donar la batalla de les idees, a defensar una generació que no té qui la represente, a ser referència d'avantguarda i ruptura. Cal ser exigent per al projecte de canvi que necessita la nostra terra". Així ha assenyalat que "NNGG serà el que vulga ser, amb valentia, sense por i amb iniciativa, des de la responsabilitat".

Mazón ha anunciat una sèrie de mesures de suport als joves. "Aprovarem línies d'avals perquè els joves menors de 35 anys puguen finançar la totalitat de la compra del seu primer habitatge en la Comunitat Valenciana. A partir de maig de 2023 promourem les hipoteques al cent per cent, avalant l'IVF als joves per a adquirir eixe primer habitatge. A més, l'impost a l'habitatge també tindrà un tipus superreduït passant del 10% al 3% per als més joves, amb una reducció del 70%".

En aquest sentit, Mazón ha afirmat que "el Consell de Puig no ha construït ni un habitatge social en la Comunitat Valenciana, el vicepresident de Podem tan sols ha sigut capaç d'habilitar-se un nou palauet per al seu propi ús. També la Comunitat Valenciana ha batut el rècord de desnonaments. Eixe és el balanç de Puig amb Podem al capdavant d'eixa cartera".

També ha recordat la mesura presentada ahir per a la gratuïtat de l'escolarització de zero a tres anys per a tots els alumnes de la Comunitat Valenciana, "amb universalitat i amb llibertat d'elecció".

"Apostem per atraure talent jove a la Comunitat Valenciana amb mesures clares i concises com són reservar el 40% de tots els fons europeus a les polítiques d'emancipació dels joves", ha assegurat.

Carlos Mazón ha afirmat que "el balanç d'aquest Consell és que un terç de la població jove està en risc de pobresa i dobleguem la taxa d'atur juvenil en la zona euro. Tenim el rècord d'Espanya en desocupació juvenil, però, així i tot, continuen dient que tenim les millors dades d'ocupació. Cal crear ocupació i per això és important implantar la quota zero d'autònoms per als menors de 35 anys durant els 3 primers anys d'activitat".

Finalment, el líder popular ha assenyalat que "des dels partits d'esquerres, en lloc d'insultar, haurien d'explicar quines mesures tenen per als joves en els pròxims anys. Nosaltres estem en contacte amb la gent, però si s'aïllen i viuen en una bambolla no s'assabenten del que ocorre. Les polítiques de joventut han d'impregnar tota l'acció de govern i em compromet a complir amb eixe repte en el futur govern de la Generalitat".

Arxivat a:

Destacats